Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Майстерня писанкарства в музеї Довженка

Новини
30.04.2024

Вже два тижні в музеї Довженка проходять щоденні зустрічі з яскравими емоціями. Навіть дощі не зупиняли тих, хто хотів навчитись малювати яєчко-оберіг. А бажаючих було багато, були й такі, що приходили по кілька разів.

🌞 Під час майстер-класів діти і дорослі дізналися від науковиць музею про

🔹 давні обрядові традиції українського народу;
🔹 про символи-обереги, які здавна стоять на захисті; людського життя, бо натісно пов'язані з силами природи;
🔹 про писанкарство Чернігівщини, досліджене майстром Анатолієм Семенцовим;
🔹 про місцеві узори Сосниччини...

♥ А ще цими днями заслужений вчитель України Олександр Лисич подарував музею колекцію декоративних писанок. Ними обрядили яблуню в саду.

Пан Олександр розповів, що колись давно в одному з місцевих сіл, яке вже, на жаль, покинули жителі, зустрічав традицію прикрашання дерева кольоровими стрічками напередодні Великодня.

Працівники ж музею щороку прикрашають декоративне дерево розмальованими писанками-видутками, частину яких подарували ті, хто приходив на майстер-клас.

‼️ Якщо і ви бажаєте зробити собі яскравий оберіг, – ще є кілька днів до закінчення цьогорічних майстер-класів. Телефонуйте: 2-15-90.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше