Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Чорнотичах створять публічний простір

Новини
11.04.2024

Нагадаємо, що Сосницька громада перемогла у конкурсі на створення публічного простору. Допоможуть створити його міжнародні благодійні фонди, які спрямують на це 280 000 гривень.



👉 Цей проєкт впроваджується громадською організацією «Агенція міських ініціатив» в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Створять простір в приміщенні старої лікарської амбулаторії, яка знаходиться на території школи. Тут зроблять ремонт, встановлять меблі та необхідне обладнання.

💁‍♀️ В цьому просторі планують організовувати навчальні та розважальні події для людей різного віку.

Цими днями до Чорнотич завітала Алла Мекшун, кандидатка педагогічних наук Національного університету «Чернігівська політехніка», представниця громадської організації «Чернігів Європейський». Вона зустрілась з представниками громади з різних сфер (викладачами, учнями, батьками дітей, молоддю та владою) та провела опитування стосовно створення публічного простору.

Отже, його функціонування не буде залежати від навчального процесу, але вчителі Чорнотицької школи мають плани та братимуть активну участь у роботі простору.

👨‍🔬 Серед вчителів школи є фіналіст конкурсу Global Teacher Prize Ukraine Олександр Лисич, Заслужений вчитель України, вчитель-новатор, який в цьому просторі бажає зорганізувати кабінет цікавої хімії. Також у цьому приміщенні він готуватиме нових переможців всеукраїнських олімпіад з хімії.

👩‍🏫 Ще в закладі працює Ольга Чепіга, яка підготувала не одного молодого науковця конкурсів Малої академії наук по вивченню краєзнавства. Вона має багату колекцію артефактів і бажає зорганізувати в одній з кімнат Музей Української Культури.

👩‍⚕️ Також вже зараз сертифікована психологиня Віра Гордієнко в приміщенні школи постійно проводить заходи з використанням сучасних методик і матеріалів по арт-терапії. Вона постійно працює з молоддю і готова на постійній основі відповідати за функціонування цього простору.

🎥 А ще в планах облаштування невеликого кінозалу. І за можливості та потреби зробити його мобільним. Старостат вміщає в собі декілька віддалених сіл, і пересувний кінотеатр стане цікавинкою для наших жителів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше