Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

10 сесія: водопостачання – друга пріоритетна послуга

Сесії
14.11.2021

11 листопада відбулося засідання 10 сесії Сосницької селищної ради. На порядок денний пленарного засідання виносилося 24 загальних та 195 земельних питань. Всі вони були попередньо розглянуті профільними комісіями селищної ради.

Із 26 депутатів Сосницької селищної ради на засідання прибули 19 осіб.

Покращення медичної послуги

На попередніх сесіях депутати затвердили медичну послуг, як пріоритетну. Тому, спільно з проектом «Добре», ми напрацювали план покращення цієї послуги. Він має певні етапи реалізації і частину з них ми починаємо реалізовувати вже у цьому році.

План передбачає закупівлю медичного обладнання за суттєві кошти, близько 8 млн гривень, які ми залучаємо з річних джерел. Основну частину фінансування ми отримаємо через субвенцію на соціально-економічний розвиток. Ще 50 000 доларів надає проект «Добре».

З новим обладнанням наша лікарня зможе надавати якісні послуги.

Водопостачання – друга пріоритетна послуга

В рамках проекту «Добре» ми повинні самостійно обрати другу пріоритетну послугу та розробити відповідний план її вдосконалення.

Дивлячись на велику кількість людей, які не задоволені якістю водопостачання, адже водна інколи тече брудна, а інколи її взагалі немає, колегіально порадившись ми вирішили, що водопостачання і водовідведення має бути наступною пріоритетною послугою.

Депутати підтримали це рішення, тому далі ми розробимо відповідний план вдосконалення послуги та будемо її покращувати.

Берегоукріплення Десни біля Пекаріва

До селищної ради надійшло звернення жителів Пекарівського старостинського округу щодо ситуації, яка пов’язана з руйнуванням берегу річки Десна.

В цьому році громада спільно з державним бюджетом побудували дорогу до Пекаріва, і, нарешті, люди отримали гране сполучення. Але через руйнування берегу річки, якщо вчасно не вжити відповідні міри, через 3-4 роки ця гарна дорога буде на дні Десни.

Від дороги до річки залишилося всього 7-8 метрів, тому депутати затвердили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, першого заступника Голови Державного агентства водних ресурсів та народного депутата, з метою передбачення у Державному бюджеті на 2022 рік коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації та коштів для проведення берегоукріплювальних робіт.

Туристично-інформаційний центр

Далі депутати внесли зміни до статуту та структури Сосницького краєзнавчого музею ім. Ю.С. Виноградського, а також прийняли рішення про створення філії та затвердження Положення про «Сосницький туристично-інформаційний центр». Всі ці зміни пов’язані з розширенням діяльності краєзнавчого музею у сфері туризму.

Працівники музею та інші активні громадяни працювали над грантом від проекту «Добре», завдяки якому закупили туристичне обладнання, комп’ютер та фотоапарат – все це буде використовуватися для популяризації туризму нашої громади. Тут і виникли умови, щодо створення туристично-інформаційного центру, який буде філією при краєзнавчому музею.

ТІЦ (туристично-інформаційний центр) – це структура, яка організовуватиме дослідження і супровід екскурсійних маршрутів по Сосниці і громаді в цілому.

Стадіон ім. В. Кравчинського

Відтепер центральний стадіон носитиме ім’я Валерія Кравчинського – виходця з Сосницького краю, майстра спорту СРСР з футболу, центрального захисника і багато­річного капітана Чернігівського ФК «Десна».

Більш детально з історією спортсмена можна ознайомитись за посиланням Валерій Кравчинський – майстер спорту СРСР.

Допомога на поховання осіб, які померли внаслідок COVID-19

У зв’язку з ситуацією щодо COVID-19 було внесено зміни до Програми соціального захисту населення Сосницької громади.

Так, допомога на поховання осіб, які померли внаслідок COVID-19, надається людям, які не являються членами сім’ї померлого першого та другого ступеня споріднення. До першого ступеня за законом є діти, дружина і батьки спадкодавця. Спадкоємцями другої черги за законом є повнорідні та неповнорідні брати та сестри спадкодавця, його дідусь і бабуся як з боку батька, так і з боку матері.

Матеріальна допомога надається в розмірі 5 000 грн.

Просування гендерної рівності

Також під час сесії затвердили План дій щодо просування гендерної рівності у Сосницькій громаді.

Цей план передбачає удосконалення інституційних механізмів реалізації політики ґендерної рівності, а саме проведення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, торгівлі людьми, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, та інше. Також будуть запроваджені сучасні фінансові інструменти реалізації політики ґендерної рівності – застосовувати гендерно орієнтований підхід при формуванні прогнозу місцевого бюджету, використовувати інформацію про гендерні цілі та гендерний вплив видатків на становище жінок і чоловіків та/або їхніх груп, застосовувати гендерно-орієнтований підхід при складанні проекту бюджету, формувати бюджетні запити з урахуванням потреб та інтересів жінок і чоловіків).

Придбання обладнання для молочарських кооперативів

В рамках програми «Добре» Сосницька селищна рада виділяє кошти в сумі 140 000 грн. Ще близько 400 000 грн надає проект «Добре». За ці кошти ми придбаємо бак-охолоджувач для молока, РНметри, водонагрівачі та молокоміри. Все це обладнання буде перебувати у комунальній власності громади і передаватися у користування тим, хто буде займатися молочарством.

Наразі це Волинківська молочарна спілка, спільно з якою ми працюємо над підвищенням вартості закупівельного молока.

Кисневі концентратори для Сосницького ЦПМСД

Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації продовжує передавати кисневі концентратори медичним закладам області.

4 кисневих концентраторів АЕ-8-W отримали і ми, які цим рішенням передали в господарське відання КНП «Сосницький ЦПМСД».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше