Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

26 сесія: перед громадою звітував начальник поліції

Сесії
28.05.2020

27 травня відбулось засідання 26 сесії  Сосницької селищної ради 7 скликання. Як завжди перед сесією пройшло засідання постійних комісій, на яких детально були опрацьовані окремі питання порядку денного.

Всього на сесію було винесено 197 проектів рішень, з яких 174 – земельні питання.

Поміж них було розглянуто та прийнято ряд важливих рішень.

Перед громадою звітував начальника поліції. Він розповів скільки за 2019 рік надійшло звернень та скільки з них було направлено в суд. Так, наприклад, було розкрито 29 тяжких злочинів. Сюди відносяться крадіжки з проникненням та злочини, які передбачають позбавлення волі більше чим на 5 років. Розкрито 1 вбивство в Змітневі, особа встановлена та засуджена на 7 років.

Було розкрито 5 фактів збуту наркотичних заходів. Всі особи встановлені, обвинувачення направлені в суд. На даний час всі вони перебувають в місцях позбавлення волі. За словами начальника поліції таких гарних результатів у нас не було вже 10 років.

Проведено обшуки по кримінальним провадження по незаконному обігу зброї та збуду наркотиків. Було вилучено 1,5 кг наркотичних речовин, АКСУ та набої до нього, два обрізи короткоствольних  мисливських рушниць та порох.

За 2019 рік було скоєно 13 дорожно-транспортних пригод, з них 3 зі смертельними наслідками. Поліцейськими скалено 2090 протоколів про адміністративне правопорушення, а за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння – 81 протокол.

За вчинення насилля в сім’ї складено 31 протокол, за порушення правил благоустрою – 15 протоколів, за продаж алкоголю неповнолітнім – 25 адміністративних протоколів.

Потім депутати та запрошені мали змогу задавати начальнику поліції свої питання.

На питання селищного голови стосовно провадження, які зареєстровані в наслідку захоплення земельних ділянок без правових підстав, начальник поліції повідомив, що на сьогодні складено три приписи.

Обговорили і ефективність використання встановлених камер відеоспостережння по Сосниці. За словами звітуючого, завдяки камерам розкривається 50% порушень. Також обговорили можливість реалізації online перегляду, в режимі реального часу, зображення з камер кожним бажаючим.

Депутат, а за сумісництвом член адмінкомісії селищної ради Петро Кнуренко, дав зауваження стосовно неправильного заповнення поліцією протоколів про адміністративні порушення.

Далі на порядок денний було винесено питання про внесення змін до селищного бюджету.

Сосницька селищна рада вже була приєднана до «Угоди мерів» вже давно. Але в зв’язку з тим, що вийшли терміни і рішення стало не чинне, на сесії повторно схвалити європейську ініціативу «Угода мерів», тим більше, що є шанси на залучення демонстраційного проекту по термомодернізації ЗДО «Калинка» за кошти Євросоюзу.

Прийняли рішення перейменувати «Територіальний центр соціального обслуговування» на «Центр Надання соціальних послуг». Після такого перейменування центру можна буде розширити перелік послуг, наприклад, займатися сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини. Так буде простіше працювати і виявляти ці сім’ї.

Також на сесії внесли зміни до Програми «Соціальний захист населення Сосницької селищної ради на 2020 рік». Почастішала проблема зловживанням батьками алкогольними напоями і невиконанням батьківських обов’язків. В зв’язку з коронавірусом, зараз діти мають проходити обсервацію в лікарні до зарахування в інтернат. Тому цим рішенням ми зможемо забезпечити дітей підгузками, засобами гігієни та іншими необхідними речами.

Також рішення передбачає продовження виплати компенсації хворому, який під час карантину їздить в Чернігів на гемодіаліз.

Дуже важливе рішення – затвердження Програми стимулів для медичних працівників на 2020 рік. В громаді є два медичні працівники, які працюють в досить складних умовах. Це фельдшер в Пекарівському старостівському окрузі (медична працівниця їздить з сусіднього села) та лікар-стоматолог в Чорнотичах (в зв’язку з реформую був переведений на фізособу). Розуміючи існуючу проблему було прийнято рішення профінансувати додаткові 0,25 ставки за цією програмою.

В другій частині засідання сесії було розглянуто велику кількість земельних питань, з переліком яких можна ознайомитися на сайті селищної ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше