Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Новини
27.01.2021

27 січня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Це страшне і нелюдське явище відбувалося в період 1933-1945-х років, яке призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин.

Жертвами Голокосту на українських землях стали мільйони убитих за етнічною, расовою та релігійною ознаками. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму, згадуючи Освенцим, Варшавське гетто, Бабин Яр та інші місця загибелі жертв Голокосту.

У день пам’яті висловлюємо слова співчуття рідним і близьким усіх невинно загиблих, схиляємо голови перед тими, хто, ризикуючи власним життям, рятував в’язнів нацистських концтаборів, та дякуємо захисникам, які обороняють людські життя.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше