Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

28 сесія: податки залишили без змін

Сесії
30.06.2020

26 травня відбулося засідання 28 сесії 7 скликання Сосницької селищної ради.

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного селищний голова Андрій Портний привітав авторів проектів-переможців Громадського бюджету, вручив їм сертифікати та подякував за активність і небайдужість, а також запросив і надалі брати участь у розвитку громади.

Передача майна в громаду

Цим рішенням селищна рада порушує клопотання перед Сосницькою районною про передачу майна, що перебуває у спільній власності районної ради у власність Сосницької селищної ради.

В переліку нерухомого майна: адміністративна будівля Сосницької районої ради, частина будівлі КП «ЗОДЧИЙ» БТІ, приміщення редакції «Вісті Сосниччини», будівля районного територіального центру, будівля поліклініки та інше.

Постало це питання на сесії, тому що ми бачимо, як завершує «життя» Сосницький район. Для того, щоб комунальне майно залишилось в громаді, а не перейшло в об’єднаний район, депутати вважають за доцільне звернутися до районної ради, щоб вони передали нерухоме майна в комунальну власність громади.

Програма відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Бюджет програми передбачений в сумі 400 000 грн до кінця 2020 року. Тому виникло питання перегляду тарифу на централізоване водопостачання  та водовідведення. Структура тарифу змінилась за рахунок того, що діючий тариф, який був затверджений наприкінці 2018 року, не покриває собівартість.

На сьогодні показник покриття вартості послуг по водопостачанню складає  93%, а по водовідведенню–  74%. Тобто, ті кошти, які надходять від реалізації послуг, не покривають існуючий тариф. Тому було прийнято рішення затвердити програму про відшкодування різниці в тарифах.

Звичайні люди змін в тарифах взагалі не відчують, для них він залишиться незмінним, а для юридичних осіб тариф буде збільшення на ту суму, яку затвердить виконавчий комітет.

Податки і збори на 2021 рік

Земельний податок, податок на нерухоме майно, єдиний податок, туристичний збір, транспортний податок та інші податки збільшувати не стали, всі вони залишилися на рівні минулого року.

Переможці Громадського бюджету

Цим рішення було визнано переможців Громадського бюджету на 2020 рік, а саме наступні проекти: звукове обладнання для Чорнотицького СБК; Встановлення дерев’яних пішохідних переходів через річку Убідь; Ефективне тепло задля збереження здоров`я вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості; Реконструкція внутрішніх санвузлів в приміщенні гімназії ім. О.П. Довженка»; Зона комфортного відпочинку в парку на В’юнищі»; Ремонт колодязя в с. Масалаївка».

Однак в зв’язку з недовиконанням власних надходжень селищного бюджету в 2020 році через епідемію коронавірусу, всі ці проекти підлягають реалізації в 2021 році.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше