Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Биховець Олег Вікторович

Меморіал пам'яті
24.04.2023

Олег народився 7 лютого 2001 року в селі Козляничі. Тут закінчив 9 класів неповної середньої школи, а з 2016-го року навчався в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді.  Закінчив фізико-математичний факультет Чернігівського обласного наукового ліцею.

З юних років захоплювався футболом. Це була його найбільша мрія – стати професійним футболістом. Він зібрав футбольну команду з жителів сіл Козляничи та Рудня. Грав за команду села Волинки, був футбольним оглядачем місцевої преси. Через травму на футбольному полі вибір став між спортом та математикою і інформатикою,  в чому він теж був дуже сильним.

Як каже мама Олега: «Сам розбирав і збирав свій ноутбук». Олег продовжив займатись футболом під час навчання в Чернігові та Києві. В Києві грав за команду «Штурм». Олег також дуже гарно грав в шахи. В університетській студраді опікувався спортом. Знав все про футбол. Навіть поіменно знав склад збірних команд, і не тільки України.

Хлопець був  спокійним, товариським. Мав багато друзів. Вмів жартувати. Там де з’являвся Олег завжди лунав сміх і жарти. Його артистизм, його організаторські здібності проявлялись в змаганнях КВК, інших виставах і сценках в школі та на навчанні в ліцеї та університеті.

 З 2018 по 2022 рік Олег навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, де здобув вищу освіту за спеціальністю «кібербезпека».

Того ж року закінчив факультет післядипломної освіти Одеського військового інституту та отримав  офіцерське звання «молодший лейтенант».

Патріотизм хлопця не давав йому сидіти без діла навіть під час окупації Чернігівщини. Він намагався передавати дані про техніку окупантів нашим військовим, робив інші корисні для перемоги речі.

У листопаді 2022 року Олег приєднався до лав ЗСУ. Став командиром взводу 88-го батальйону 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

22-річний молодший лейтенант Олег Биховець загинув 28 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Офіцер отримав смертельні поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Поховали воїна 3 травня 2023 року в селі Козляничі.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше