Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чи відновлять панський маєток у Пекареві?

Новини
29.06.2023

🏚 Двоповерховий Пекарівський панський маєток збудований у 1834 році. Щороку він руйнується все більше, і місцеві жителі давно хвилюються, що через декілька років він може зруйнуватися остаточно.

🙏 Однак маємо надію – ймовірно з'явилися люди, які готові відродити колишню велич цієї споруди.

Вчора, на сесії сосницької ради, депутати змінили цільове призначення пекарівського маєтку. Для чого це потрібно?

🗨 «З’явилися люди зі Львівщини, які зацікавлені взяти в оренду це приміщення. Вони займаються збереженням культурно-історичної спадщини і хочуть відновити наш маєток. Змінювати конфігурацію чи зовнішній вигляд вони не будуть.

Відбудеться це, чи ні – ще точно невідомо. Але оскільки ця будівля зараз іменується як «Приміщення школи», то передавати її в оренду неможна. Тому завчасно змінюємо цільове призначення та класифікуємо його як «Нежитлова будівля», – голова громади Андрій Портний.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше