Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чому ліквідували Сосницький сектор поліції?

Новини
29.06.2023

Про це на сесії ради доповідав начальник поліції Корюківського району Роман Солохненко.

▶️ Трансляція доповіді очільника підрозділу поліції та запитань голови і депутатів до нього https://bit.ly/44kYlts

За його словами, причинами ліквідації сектору були 👇
🔹 великі витрати на комунальні послуги;
🔹 низьке навантаження на чергову частину;
🔹 відсутній ріст криміногенної ситуації у громаді.

🗨 «У кінці минулого року національна поліція проводила аналіз. Розглядалася доцільність існування всіх підрозділів області. Було виявлено, що 4 підрозділи мали великі будівлі.

Наприклад, на Сосницьке приміщення у рік витрачалось до ❗️ 150 тис. грн комунальних послуг. Цілодобово тут знаходилась чергова частина, це 6-8 осіб. Ми утримували цю будівлю, хоча вона майже пустувала. При штатній чисельності 22 особи – за рік було прийнято тільки 75 звернень, які стосувались поліцейської діяльності.

Як бачите, навантаження на чергову частину не було, по великому рахунку чергові поліцейські охороняли приміщення та опалювали його взимку», – розповів начальник поліції району.

👨‍⚖️ Як повідомив Роман Солохненко, керівництвом поліції було прийнято рішення ліквідувати сосницький сектор та перевести поліцейських до Менського відділення, адже до Мени відстань не велика і реагування у цьому випадку не страждає.

🗨 «Розумію ваше хвилювання. Але, якщо поліція не сидить у Сосниці цілодобово, це не значить, що її нема. Цього не сталося, всі працюють цілодобово на своїх місцях, всі звернення приймаються, на виклики приїздять. Дільничні, карний розшук, ювенальна превенція, слідство та дізнання – всі на своїх місцях. Обслуговування Сосницької громади яке було, таке і залишилось, нічого не змінилося», – наголосив начальник поліції.

Трішки статистики. У Сосницькій громаді, за 6 місяців, порушено кримінальних проваджень 🦹:
🔸 40 тяжких злочинів;
🔸 30 крадіжок;
🔸 11 шахрайств;
🔸 14 тілесних ушкоджень;
🔸 4 ДТП;
🔸 4 факти незаконного поводження зі зброєю;
🔸 3 наркозлочини;
🔸 3 злочини проти довкілля;
🔸 2 незаконних проникнення до житла;
🔸 1 факт незаконного заволодіння транспортом.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше