Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Депутати не підтримали рішення про призупинення роботи Загребельського дитячого садочка

Новини
21.07.2023


Нагадуємо, що це питання постало через суттєве скорочення дітей, які відвідують садочок, що у свою чергу, призвело до значних видатків на його утримання.

Прогнозована вартість утримання однієї дитини на 2023 рік складатиме більше 250 000 гривень у рік.

Вперше ймовірність призупинення роботи садочку обговорили на минулій сесії. На той час лише 9 дітей подали заяви на відвідання закладу. На сьогодні картина ще гірша – 3 дитини перевелися до садочку у Сосниці.

👨‍👧 Загалом загребелський дошкільний навчальний заклад розрахований на 24 вихованця, а маємо тільки 6. На наступний рік взагалі залишиться 2 дітей.

Варто зазначити, що функціонування садочку хотіли тимчасово призупини, без ліквідації юридичної особи. Адже маємо надію, що діти, які тимчасово залишили своє місце проживання і разом з батьками виїхали чи закордон, чи до інших міст – повернуться.

🚌 Натомість батькам була висунута пропозиція – обладнати автобус дитячими автокріслами і підвозити дітей до іншого садочка. Батьки можуть обрати для своїх дітей будь-який дошкільний заклад Сосниці. Також можна визначити і зручний для всіх час, щоб рано не будити своїх діток.

Щодо працівників закладу, то 4 з них вже працевлаштовані. Решті відділ освіти також готовий запропонувати роботу.

Вислухавши всі «за» та «проти» депутати прийняли рішення – поки що не призупиняти роботу Загребельського дитячого садочка.

За призупинення проголосувало 5 депутатів, проти – 14, утрималось – 3.

Тож рішення поки що відкладено, однак проблема з низькою наповненістю садочку та значними видатками на його утримання нікуди не поділась.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше