Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Депутати підтримали рішення об’єднатися з Авдіївкою та Шаболтасівкою

Сесії
05.06.2020

Сьогодні, в приміщенні Сосницької адміністрації, відбулось засідання 27 сесії 7 скликання, на якому було присутньо 17 депутатів.

На розгляд сесії винесли наступні питання порядку денного:

  1. Про добровільне об’єднання територіальних громад.
  2. Про внесення змін до бюджету по видатках, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
  3. Про уточнення спецфонду селищного бюджету.

На сесії були присутні голови Авдіївської та Шаболтасівської сільських рад, кожен з яких звернувся до депутатів з проханням прийняті рішення про добровільне об’єднання.

Анатолій Адаменко, голова Авдіївки, наголосив, що головне на сьогодні – зберегти район. Він розповів, що більшість жителів села, за результатами опитування, виявили бажання приєднатися до Сосницької ОТГ. За Сосницю 658 жителів з 928!

«Ми хочемо у громаду, яка розвивається, в якій самодостатній бюджет. Ми не хочемо туди, де бюджет нецентралізований, де за півроку нічого не зроблено і взагалі майбутнє зовсім не відомо. Тому прошу депутатів підтримати рішення про звернення!», – закінчив Анатолій Адаменко.

Далі слово мав голова Шаболтасівки Андрій Ірха, який також представляв інтереси свої виборців.

«Коли ми виявили, що згідно перспективного плану Шаболтасівка входить до складу Понорницької ОТГ, то відразу почали заново проводити опитування виборців. Більшість населення вибрали Сосницю, і тільки 35 із них проголосували за Понорницю», – розпочав Андрій Ірха.

Крім того, в 2017 році Шаболтасівка отримувала звернення Понорниці про приєднання, але вже тоді була дана відмова. На останньому сході села також всі присутні проголосували за приєднання до Сосницької ОТГ, а сесія сільської ради прийняла відповідне рішення.

«Від Сосниці до Шаболтасівки ходять автобуси, є досить гарна дорога, в Сосниці утворені всі необхідні структурні підрозділи… Тому прошу депутатів підтримати проект рішення», – завершив сільський голова Шаболтасівки.

За результатами присутні депутати одноголосно підтримали рішення об’єднатися з територіальними громадами села Авдіївка Авдіївської сільської ради, села Шаболтасівка Шаболтасівської сільської ради в Сосницьку територіальну громаду з адміністративним центром у селищі Сосниця.

Після цього депутати перейшли до розгляду другого питання порядку денного. Згідно прийнято рішення Сосницька селищна рада передбачає видатки державного бюджету в сумі 4 546 198 гривень за кодом програмної класифікації видатків 2761070 «Державний фонд регіонального розвитку» на центральний стадіон із господарськими та адміністративними будівлями по вул. Чернігівська, 51 – реконструкція з виділенням черговості:

  • перша черга – реконструкція трибун та будівель з продажу білетів;
  • друга черга – реконструкція господарського приміщення, улаштування огорожі стадіону та системи відеонагляду;
  • третя черга – реконструкція адміністративної будівлі.

Другим пунктом рішення відділом освіти, культури, молоді та спорту Сосницької селищної ради передбачаються видатки державного бюджету за кодом програмної класифікації видатків 2761070 «Державний фонд регіонального розвитку» на дошкільний навчальний заклад «Сонечко» по вул. Квітковій, 2 – реконструкція із впровадженням комплексних заходів з теплореновації в сумі 6 775 310 гривень.

Згідного останнього рішення порядку денного селищна рада прийняла на спецфонд предмети, обладнання, матеріали та інвентар на суму 17 612 грн. Це медичні маски, костюми біологічного захисту, рукавички та дезінфекційні засоби. Благодійна організація «Карітас України» у співпраці з програмою «U-LEAD з Європою» передали Сосницькій ОТГ ці засоби індивідуального захисту, які будуть передані в усі старостівські округи, ЦНАП, комунальні підприємства, Центр надання соціальних послуг та у відділ освіти, культури, молоді і спорту.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше