Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Депутати Сосницької ради звернулась до Уряду з проханням виділити 4,5 млн грн субвенції для педагогів нашої громади

Новини
05.11.2023

Сосницька громада завжди прагне забезпечити якісну освіту та забезпечити гідну оплату праці наших педагогів. Але, на жаль, ми зіткнулися із серйозною фінансовою проблемою, пов'язаною з нестачею коштів освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників.

💰 За попередніми розрахунками, дефіцит коштів освітньої субвенції до кінця року складає 4,5 мільйона гривень або еквівалентно 1,5 місячних фондів для оплати праці педагогічних працівників.

✅ Ми вже працюємо над оптимізацією мережі закладів освіти та бюджетним збалансуванням, а також дотримуємо жорсткого режиму економії бюджетних коштів.

Демографічна ситуація в Чернігівській області є складною, і ми розуміємо, що область є однією з найбільших за територією та однією з найменших за густотою населення в Україні. Це створює унікальні виклики для забезпечення якісної освіти.

Тому для покращення фінансового забезпечення освітньою субвенцією оплати праці педагогів громада пропонує вдосконалити формулу розподілу освітньої субвенції в частині доповнення її коефіцієнтом приведення кількості учнів у закладах освіти, які розташовані у населених пунктах, що віднесені до поліських територій, який дорівнює 1,3. Відповідні зміни дозволять збільшити обсяги освітньої субвенції для оплати праці педагогічних працівників окремих проблемних місцевих громад.

Враховуючи зазначене, з метою дотримання соціальних та трудових гарантій педагогічних працівників депутати Сосницької громади звернулися до Міністерства фінансів України та Міністерства науки та освіти України з проханням виділити нашій громаді додаткові обсяги освітньої субвенції з державного бюджету в сумі 4,5 млн грн.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше