Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Державна підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції

Новини
02.09.2022

Інформуємо, що з держбюджету передбачена підтримка фермерським господарствам та виробникам сільськогосподарської продукції, порядок надання якої затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918.

Порядком визначено напрями та механізми державної підтримки у 2022 році, а саме:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності – у розмірі 3100 грн на 1 га, але не більше 372000 грн для одного отримувача;

  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки – у розмірі 5300 грн на одну корову, але не більше 530000 грн для одного отримувача.

Для отримання бюджетних коштів фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції повинні зареєструватися в Державному аграрному реєстрі ( https://www.dar.gov.ua/ ).

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від 1 до 120 га земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від 3 до 100 голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Умовою реєстрації в Державному аграрному реєстрі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону. Для подачі заявки на фінансову підтримку необхідно мати банківський рахунок.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами з 1 вересня поточного року. Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше