Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Діяльність загребельського дитячого садочка під питанням?

Новини
30.06.2023

На сесію питання про зупинення освітнього процесу у садочку не виносилося, але таку ймовірність обговорили спільно з батьками. Як повідомив голова громади, функціонування садочок хочуть тимчасово призупини, а не закрити! Пов’язано це з великою кількістю наших земляків, які тимчасово залишили своє місце проживання і разом з дітьми виїхали чи закордон, чи до інших міст, що призвело до суттєвого скорочення дітей, які відвідують садочок. А це, у свою чергу, до значних видатків на його утримання. Наразі лише 9 дітей подали заяви на відвідання закладу.

🗨 «Витрати колосальні. Вартість утримання однієї дитини складає 115 967 гривень у рік», – наголосив Андрій Портний.

Натомість голова громади висунув свою пропозицію. Вже скоро громада отримає новий сучасний автобус із Польщі. Цей транспорт пропонують обладнати дитячими автокріслами і підвозити дітей до садочка. Батьки матимуть змогу обрати для своїх дітей будь-який дошкільний заклад Сосниці.

👉 Світлана Мостіпан, голова профспілки працівників освіти, звернулася від імені колег і батьків до депутатів, щоб садочок проіснував ще один рік. Батьки пропонують провести енергозберігаючі заходи, встановити новий твердопаливний котел, а також самі готові частково допомогти заготівлею дров.

🗨 «Проблема з наповненням, скоріш за все, пов’язана з війною – сім’ї з дітьми втікаючи від війни виїхали. У наступному 2024 році садочок закінчує 6 діток, залишається всього 3. Дивлячись на це проводити енергозберігаючі заходи, купувати котел і витрачати ресурси громади не є раціональним.

Садочок ми не закриваємо, а призупиняємо, адже маємо надію, що після закінчення війни люди повернуться до своїх домівок, до нашої громади, і ми зможемо відновити роботу закладу – звернувся до батьків голова громади.

👉 Також присутнім свої аргументи навів батько одного із вихованців: «Ви закриваєте садочок де є бомбосховище. Біля нього нема критичної інфраструктури. І навіть у самому найгіршому випадку, якщо буде приліт у Сосницю, то у загребельському садочку можна буде заховатися в укриття. Якщо садочок закриють, то не буде ні укриття, ні дверей ні вікон, адже місцеві жителі розтягнуть все через пару тижнів».

Відповідаючи на це Андрій Портний повідомив, що всі укриття громади відкриті цілодобово. І незалежно від того, працюватиме чи не працюватиме садочок у Загребеллі – укриття функціонуватиме, воно буде забезпечене всім необхідним і знаходитиметься під постійним наглядом оскільки старостат і бібліотека і надалі працюватимуть у цьому приміщенні використовуючи електроопалення двох кімнат.

Нагадуємо, що рішення про призупинення садочку на сесію не виносилося, це питання просто обговорили.

Трансляція обговорення ▶️ https://cutt.ly/Hwy2ZYeX

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше