Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До Сосниці прилетіла чорновола гагара

Новини
24.10.2023

Цими днями Сосниця стала свідком маленького дива. У великій калюжі, що в центральному сквері Довженка, був помічений птах – чорновола гагара.

🪺 Цей рідкісний птах, що зазвичай гніздиться у найпівнічніших частинах Євразії, вирішив завітати до нашого містечка.

Можливо, він втратив орієнтацію під час міграції, а може й був сполошений радарами чи звуками війни. На жаль, ми можемо тільки здогадуватися про причини його прибуття.

Птах шукав їжу, але потрапив під атаку місцевих собак. Завдяки своєчасній реакції небайдужих людей собак вдалося відігнати. Олександр Ярош та Стас Набока зловили птаха сітко, Олена Магліч обігріла і нагодувала рибою. Зараз він у безпеці, у теплому місці, і чекає на огляд фахівця.

Місцеві рятівники планують передати гагару до Менського зоопарку задля того, щоб її оглянув орнітолог та подальшого перебування птаха в безпечних умовах проживання.

ℹ Довідково: В Україні гагара чорновола – пролітний вид на всій території, регулярно зимує біля морського узбережжя, зрідка – на окремих водоймах в глибині суходолу. Селяться вони на озерах, що поросли значною кількістю рослин у прибережній частині.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше