Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До відома батьків, діти яких, відвідують дитячий садок

Новини
09.12.2015

Відповідно до наказу міністерства освіти і науки України №667 від 21.11.2002 року «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах».
П.2.3. Розмір плати зменшується на 50 відсотків для батьків,  у сім’ях яких троє і більше дітей.

При зменшенні   на   50   відсотків батьківської  плати  за харчування дітей  у  дошкільних навчальних  закладах  на рівні  з рідними дітьми враховуються падчерки та пасинки,  які проживають у цій сім’ї, якщо вони не були враховані в сім’ї іншого з батьків, а  також діти,  на яких оформлена опіка у зв’язку зі смертю батьків, позбавленням їх батьківських  прав,  засудженням  до  позбавлення волі,  включаючи час перебування під слідством або направленням на примусове лікування тощо.

П.2.4.  Від  плати  за  харчування дітей відповідно до Закону України “Про дошкільну освіту” звільняються батьки або особи,  які їх замінюють,  у  сім’ях,  в  яких сукупний дохід на кожного   члена   за   попередній  квартал  не  перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється  законом  про  Державний бюджет України для визначення  права  на  звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

П.2.5. Звільнення батьків від плати або зменшення розміру плати  за  харчування дітей у дошкільних навчальних закладах проводиться  щорічно і може переглядатися на протязі року, але не більше одного  разу,   та   запроваджується   в  місячний термін після подання відповідних документів  (довідок про сукупний дохід кожного члена сім’ї  за попередній квартал, виданих за місцем отримання доходів, і   довідки   про   склад   сім’ї,   виданої селищною радою).

П.2.7. Плата   за  харчування дітей  у  дошкільних навчальних закладах вноситься щомісяця, не пізніше 10 числа поточного місяця, за  який  вноситься  плата,  до  банківських установ  (їх філій).

Відповідно до п.5ст.35 Закону №2628 батьки або особи,які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному ДНЗ в розмірі, що становить не менше 60% у міській місцевості  та не менше 40% у сільській місцевості від вартості харчування на день.

Відповідно до прийнятої Програми соціального захисту жителів селища – учасників АТО на 2015 рік (згідно рішення 26 сесії селищної ради 6 скликання від 29.01.2015 року учасники АТО, діти яких відвідують дитячі садки, звільняються повністю від плати за дитячий садок на бюджетний період.

Відповідно до Положення про дошкільний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003р. №305, у разі несплати без поважних причин батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців, така дитина може бути відрахована з дошкільного навчального закладу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше