Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Героя Андрія Кучеренка посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Новини
22.02.2024

🎖️ Президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня Героя 🇺🇦 Андрія Кучеренка. Орден вручили його сину

Сьогодні у Чернігівській ОДА за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті України, посмертно нагороджено 20 Героїв з Чернігівської області.

🇺🇦 Серед них – захисник із Сосниці – Андрій Кучеренко. Він загинув 13 серпня 2023 року, обороняючи Запорізьку область від окупантів. Захисник отримав смертельні поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Йому назавжди 51 рік.

Андрій родом з міста Фрунзе, Киргизстан. У дитинстві переїхав з родиною до селища Сосниця Чернігівської області. Після закінчення школи опанував фах тракториста-машиніста у Сосницькому професійному аграрному ліцеї. Пройшов строкову військову службу. Одружився, виховував двох синів. Завжди дбав про добробут родини, тому багато працював.

Під час повномасштабної війни Андрій був мобілізований до лав Збройних Сил України. Воював проти окупантів у складі 117-ої окремої механізованої бригади. Обіймав посаду стрільця-помічника гранатометника.

Ми не маємо права забути подвиг та жертовність Андрія. Ця нагорода нагадує якою ціною виборюється наша воля та незалежність.

🕯️Вічна пам'ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше