Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус відвідав Сосницьку громаду

Новини
05.08.2022

3 серпня очільник області В'ячеслав Чаус спільно з головою Корюківської РВА Іваном Ващенком відвідав Сосницьку громаду.

Цей візит планувався ще 24 лютого, однак війна його відтермінувала та додала низку проблемних питань.

У ході робочого візиту делегація побувала на одному з місцевих підприємств, яке було вимушене вивезти потужності за межі області. Зараз вони готові повернутися, тому громада і ОВА робитиме все можливе, щоб їх підтримати. Зокрема вже є розуміння, як відновлювати основні логістичні артерії громади, які зруйнував ворог.

Далі керівники відвідали Сосницьку лікарню де поспілкувалися з її колективом.

За останні роки до закладу залучили 7 нових спеціалістів, придбали нову медичну апаратуру, покращили матеріально-технічну базу і забезпечили лікарню новими автомобілями швидкої.

Лікарня ще додатково потребує вузьких спеціалістів, таких як терапевт, гінеколог, хірург, педіатр та ендокринолог.

Селищною радою розроблена програма з навчання спеціалістів, в рамках якої громада компенсую вартістю навчання лікарів. Також в розробці схожа програма для студентів-медиків. Вони зможуть оплачувати навчання за рахунок місцевого бюджету, а по закінченню навчання повернуться працювати до громади.

Наразі лікарня має 9 пакетів послуг від НСЗУ. Це небагато, однак чудово з огляду того, що два роки тому їх було лише три.

Далі очільник області оглянув найпростіше укриття, яке облаштували у лікарні. Воно опалюється, має всі умови для перебування хворих та працівників закладу. Однак необхідно доопрацювати вентиляцію.

Перевірили укриття і у Сосницькій гімназії.  В оглянутій школі відповідне приміщення допустиме по масштабах, однак треба допрацювати вентиляцію та освітлення.

Під час робочої поїздки В'ячеслав Чаус оглянув частково зруйнований міст через р. Десна. Він зазначив, що швидко відновити сполучення не вийде, однак над відновленням проїзду через міст вже працюють.

Далі відбулася передача благодійної допомоги у вигляді нових велосипедів, які були надані в рамках загальноукраїнської ініціативи BikesForUkraine.

На завершення у селищній раді відбулася нарада з керівниками громад та району, під час якої обговорили:

  •       покращення логістики: наразі вже є бачення відновлення основних шляхів, які були пошкоджені чи зруйновані. На жаль, швидко не вийде, однак тимчасові варіанти вже в роботі.
  •       система оповіщення та цивільний захист: профільний департамент ОВА готовий надати контакти перевірених виробників сирен, як тимчасове і швидке рішення – співпраця з радіостанціями. Щодо укриттів, зокрема в закладах освіти: чи підуть діти до школи – рішення педради та батьків, але пристосовані укриття, там де вони є, мають бути готові в будь-якому разі.

До слова, у Менській громаді вже майже завершили розробку планів евакуації населення (за необхідності). Наразі є три робочі варіанти. Таку ж роботу мають провести і в інших громадах.

  •       опалювальний сезон: після отримання відповідних розрахунків з громадами буде напрацьований механізм компенсації різниці в тарифах. Бюджетні установи – на альтернативні види опалення.
  •       економіка та війна: керівники громад мають добре попрацювати з бізнесом та «забронювати» тих працівників, які підпадають під визначені критерії до візиту військкомату з повістками. План мобілізації техніки – строго з урахуванням потреб сільгосппідприємств.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше