Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ідентифікація та реєстрація тварин є частиною державної політики України

Новини партнерів
13.01.2022

Проведення ідентифікації тварин – ідентифікація та реєстрація тварин є частиною державної політики України, що впроваджується в галузі тваринництва, і вона обов’язкова для господарств усіх форм власності. Це закріплено на законодавчому рівні, а саме статтею 5 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин».

Ідентифікації підлягають:

  • велика рогата худоба протягом 7 днів з дати народження;
  • ягнята і козенята не пізніше 7 днів від моменту їх народження, але у будь-якому разі до того часу, як тварина залишить господарство;
  • товарні свині у фізичних осіб не пізніше 60 днів від моменту народження
    тварини, але раніше, ніж вона залишить господарство;
  • лошата перед вилученням від матері, але не пізніше одного року після народження.

При цьому треба пам’ятати, що всі власники тварин незалежно від форм власності зобов’язані:

  • подавати для реєстрації протягом 5 днів дані про тварин господарства, їх розведення та утримання;
  • ідентифікувати всіх тварин у господарстві;
  • проводити забій, утилізацію лише ідентифікованих тварин;
  • здійснювати переміщення тварин лише з ідентифікаційними документами;
  • здійснювати щорічну інвентаризацію поголів’я ВРХ у господарстві за участю спеціаліста державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

Наголошуємо на тому що, при оформленні дотації, паспорт на тварину є невід’ємною частиною для отримання виплати. Також, власник незареєстрованої тварини без ідентифікаційних документів не зможе офіційно реалізувати молоко та м’ясо, не зможе отримати ветеринарний дозвіл на переміщення тварин на забій, продаж, участь у виставці тощо.

У разі порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин, передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Стаття 1072 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Провести ідентифікацію та реєстрацію тварин можливо в Сосницький районної лікарні ветеринарної медицини яка знаходиться за адресою смт. Сосниця, вул Чернігівська, буд 7., або в іншій найближчий дільничній лікарні ветеринарної медицини.

З собою потрібно мати ідентифікаційний код та паспорт громадянина України (та паспорт корови, якщо треба проідентифікувати теля).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше