Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ігор Мищенко: «Я відкритий для дітей 24/7. Вони довіряють мені, як і я їм»

Новини
21.11.2023

Підготувала Наталія Кашира

Джерело: https://bit.ly/40MGB9E

З 2019 року у Кудрівці почала працювати дитяча футбольна школа «Кудрівка Юніор» – Сосниця.

З чого все починалося? Як розвивається школа сьогодні? Які подальші плани? На ці та багато інших питань погодився відповісти тренер футбольної школи Ігор Мищенко.

Розкажіть, як починали свою тренерську роботу?

- Тренером я працюю більше 7 років, починав ще в ДЮСШ тоді ще Сосницького району. Випустив команду дівчат 1992 року народження, і спортивну школу закрили, перевели у гуртки при гімназії. Тут я працював з дівчатами, було 2 групи 2009-2012 рр.н., за сумісництвом. Влітку працював безкоштовно, бо розумів, якщо я їх розпущу, то потім не зберу назад.

У вересні 2019-го мав я повернутися до роботи в гурток при гімназії, але отримав пропозицію від Романа Солодаренка, президента ФК «Кудрівка», організувати нашу футбольну школу «Кудрівка Юніор» - Сосниця. Я погодився.

Нас було 3 тренери: я, Станіслав Михайловський і Олексій Ященко. Я набрав 3 групи: перша – це дівчата, що я забрав з гуртка при гімназії, друга – хлопці 2012 року народження і третя — хлопчики 2013/2014 рр.н.

Свої групи також набрали і Станіслав Михайловський (2006/2007 р.н.) і Олексій Ященко (2008/2009 та 2010/2011). Пізніше Олексій Борисович звільнився.

Які вікові групи зараз є і скільки вихованців у школі?

- Моя найстарша група – хлопці 2012 р.н. – 23 дитини; хлопці 2013/2014 р.н. – 24.

І в цьому році набрав хлопчиків 2017/2018 р.н., це найменші мої вихованці, їх 25.

У Станіслава Михайловського є ще група 2015/2016 р.н. – 18 дітей.

На початку Ви згадували про дівчачу команду. Які здобутки мали вони?

- Коли ще я працював у команді «Колос» при ДЮСШ, мої дівчата ставали чемпіонками області, чемпіонками зони України і здобули 5-те місце на чемпіонаті України. А вже в школі «Кудрівка Юніор» досягненням є те, що дві моїх футболістки, Настя Федосенко і Марина Супрун, грають зараз у команді ДЮСШ 26 м. Києва (школа клубу «Динамо Київ»).

Коли дівчата з команди підросли, Настя з Мариною пішли далі, вони були лідерами, вели за собою всю команду. Дехто пішов зі школи зовсім.

Зараз команди дівчат немає, тільки в групі хлопців 2017/2018 р.н. грає одна дівчинка.

За роки роботи в «Кудрівці Юніор», що запам’яталось найбільше, які маєте здобутки?

- За цей час ми взяли участь у багатьох турнірах як у себе вдома, так і на виїзді. Всіх не перелічити.

Продовжуємо грати у Вищій лізі області. Ось у жовтні обіграли «Юність» з Чернігова з рахунком 2:0, у Бахмачі виграли 3:0. Якщо отримуємо поразки, робимо роботу над помилками і йдемо далі.

Є в нас іще турнір, який ми проводили двічі, на Кубок пам'яті Артема Кизюна. Це хлопець із групи Станіслава Михайловського, який, на жаль, помер. І його батько став ініціатором проведення цього Кубку. У 2021 році мої хлопці стали золотими призерами, а 2023-го – срібними.

У всіх масштабних турнірах ми беремо участь і в більшості з них стаємо призерами. До нас їдуть із задоволенням. Стадіон у Кудрівці у належному стані.

Спочатку, коли починали, то про нас говорили: «Якась кудряшівка, кудяківка». Зараз чуємо: «О, Кудрівка!»

Чи допомагають батьки? Чим саме?

- Батьки не те, що допомагають, вони живуть футболом, як і діти, як і я сам. Підтримують і мотивують своїх талановитих спортсменів.

На 50% поїздки для дітей оплачують батьки, іншу частину спонсорує Роман Солодаренко. Крім цього, президент клубу забезпечує нас усім необхідним обладнанням, інвентарем, формою.

Що проводите з дітьми, окрім тренувань?

- Ще до війни команда дівчат грала зі своїми батьками, а деякі чоловіки – більше 100 кг ваги, це були неймовірні емоції для всіх!

Цим хочу згуртувати батьків і дітей, щоб ми були, як одна велика родина. Велику подяку від усіх батьків хочу висловити Роману Васильовичу. Хотілося б побільше таких людей, які люблять дітей і дають можливість займатися улюбленою справою.

Запам’ятався один випадок. Це була гра у Борзні. Відкритий чемпіонат міста з міні-футболу серед юнаків 2012 р.н. Я в роздягальні запропонував хлопцям перекусити, один з них дістає сир з АТБ, дорогий, у слайсах. Всі на нього подивились і.... той почав ділитися малими шматочками, починаючи з мене, з усіма 18–ма. І я зрозумів, що все роблю правильно.

Я відкритий для дітей 24/7, вони мені довіряють, як і я їм.

Які умови прийому до школи, чи набираєте зараз?

- Ми не ведемо відбору, у нас працюють всі, хто хоче розвиватись у футболі. Головна умова – довідка від лікаря про належний стан здоров'я дитини.

Зважаючи на таку вашу відкритість – мабуть, складно працювати з дітьми? Чи маєте ви відповідну освіту?

- Зараз навчаюся на заочному відділенні Національного Чернігівського колегіуму ім.Т Г.Шевченка.

Бажаємо Вам успіхів у навчанні. Наостанок хочеться запитати про більш далекі плани – про що мрієте як тренер?

- Розвиватися й надалі, займатися улюбленою справою.

Мрію про те, щоб діти були здорові, щоб скоріше настала перемога.

Більше інформації про діяльність і роботу дитячої футбольної школи «Кудрівка Юніор»- Сосниця можна знайти на їхній сторінці у Фейсбуці за посиланням  https://www.facebook.com/footykidsschool

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше