Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Музей Довженка відсвяткував 60-річний ювілей

Новини
22.01.2020

У Сосниці – колисці Довженківського роду в 1960 році було створено літературно-меморіальний музей. Це стало визначною подією у культурно-мистецькому житті Чернігівського краю. З часу заснування музейний заклад зробив вагомий внесок у збереження, вивчення та популяризацію творчого шляху Олександра Довженка.

І ось сьогодні, 23 січня, в музеї відбувся урочистий захід з нагоди відзначення  60-річчя від дня його створення.

Щоб привітати з річницею літературно-меморіальний музей на захід прийшли почесні гості з усієї області, керівники району та селища, наукові співробітники музеїв Чернігівщини, керівники місцевих установ та організацій, представники ЗМІ та всі охочі.

Відкрила та вела захід директорка літературно-меморіального музею О. П. Довженка Любов Наконечна. У своєму виступі вона ознайомила присутню аудиторію з діяльністю закладу, його історією та шляхом становлення, основними досягненнями за час його існування, а також згадала тих, хто своєю працею створював музей.

Потім  Любов Наконечна запросила до слова того, хто працював у музеї в свій час, а зараз допомагає у його роботі.  Це Олександра Бушай – вчитель Сосницької ЗОШ І-ІІ ст., яка розповіла про перші кроки творення музею та запропонувала невеликий концерт силами учнів школи.

З вітальними словами та подарунками музейний колектив привітали представник Сосницької селищної ради Андрій Ткач, голова районної державної адміністрації Олег Максименко та заступник голови районної ради Геннадій Смаглюк. Вони побажали закладу довгих років роботи, багато відвідувачів, наснаги до творчості та запевнили, що колектив музею може завжди сподіватись на підтримку влади у всіх добрих починаннях.

З вітаннями на захід також завітав представник обласної ради та  наукові співробітники музеїв Чернігівщини.  До музейного фонду Довженка ними було передано декілька рідкісних видань книжок.

Вітання також лунали від керівників організацій і установ району та селища, які тісно співпрацюють з музеєм. Крім того, працівники селищного будинку культури підготували цікаву концертну програму, де використали пісні із збірки О. П. Довженка.

Усі присутні мали змогу переглянути відеофільм про становлення музею від започаткування до сьогодення.

На закінчення заходу працівники музею пригостили всіх гостей святковим тортом та яблуками із Довженківського саду.

Ми впевнені – всі жителі вдячні вам, працівники музею, що у нас є така перлина у серці громади, відвідування якої планують всі наші гості. Це велика праця і великий успіх! Тож нехай і надалі буде невичерпним джерело вашої творчості, енергії, професіоналізму у збагаченні людей знаннями та формуванні духовно багатих особистостей.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше