Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На сесії затвердили програму підтримки Сосницького центру первинної медико-санітарної допомоги

Новини
25.10.2023

Нам важливо, щоб кожен житель нашої громади отримував якісну медичну допомогу. Тому Сосницька селищна рада пропонує ряд заходів на 2024-2026 роки для підтримки та розвитку місцевого центру первинної медико-санітарної допомоги.

💰 Фінансуватимуть цю програму з місцевого бюджету.

Перші заходи програми 👇
🔹 Оплата комунальних послуг та енергоносіїв.
🔹 Закупівля туберкуліну для діагностики захворювань.
🔹 Забезпечення пільговими лікарськими засобами.
🔹 Придбання нового сучасного апарату для знімків зубів.
🔹 Часткова оплата праці медичних працівників.

❗️ Щодо останнього пункту: ми стикаємось із викликами, коли частина лікарів переходить на приватну діяльність (відкривають ФОП). Внаслідок цього центр недоотримує значну частину фінансового ресурсу від держави.

Крім того, ця тенденція може посилюватись, що призведе до того, що коштів не вистачатиме на утримання персоналу (медсестер і обслуговуючих працівників).

🧑‍⚕️ В звʼязку з цим селищна рада прийняла рішення співфінансувати фонд оплати праці медичного персоналу (ФАПів, медсестер, обслуговуючого персоналу). Алгоритм, як це буде відбуватись, планують розробити до затвердження річного бюджету на 2024 рік.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше