Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На Сосниччині знімали документальний фільм про Олександра Довженка

Новини
17.06.2024

Стрічку знімають до 130-річчя митця, яке ми вшановуємо цьогоріч. Фільм знімає ГО Babylon'13 спільно з каналом «Загін Кіноманів» на замовлення Суспільного.

💁 Знімальну команду очолив лауреат Державної премії ім. О. Довженка і один з найвідоміших довженкознавців Сергій Тримбач. Він є сценаристом майбутнього фільму.

Разом з ним у Сосниці працювала потужна команда молодих творців кіно:

🔹 режисер Ігор Іванько (автор фільму «Крихка пам'ять», відзначеного Премією ім. Фелікса Соболєва);
🔹 оператор Сергій(Стефан) Стеценко, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка;
🔹 актор, відеоблогер Віталій Гордієнко (канал «Загін Кіноманів»);
🔹 звукооператор Олександр Грідін.

🏞️ Колектив музею Довженка провів для гостей екскурсію місцями, що так чи інакше пов'язані з родиною Довженків – Покровське Заріччя, де колись жив прадід Тарас, Дзендзикова гора у с.Змітнів, де знімався фільм «Зачарована Десна», с. Мале Устя з його мальовничими озерами Добре й Церковне - колись побіля них були сіножаті Довженків, а старе русло Десни тепер називають Довженковим озером, відвідали могилу сестри Ганни на кладовищі.

Звісно, була й мальовнича Десна та розмови з місцевими жителями.

🎞️ Отже, скоро чекаємо на новий фільм!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше