Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Пенсію можуть призначати без звернення до Пенсійного фонду

Новини
14.07.2022

👉 Тим, хто не отримує пенсію, після досягнення пенсійного віку її можуть призначити автоматично – без звернення до Пенсійного фонду.

✅ Пенсія за віком призначається на підставі інформації, яка надходить від інших державних реєстрів і страхувальників до Реєстру застрахованих осіб.

👤✍️Людина може подати додаткову інформацію про себе в будь-який час, заповнивши анкету на порталі електронних послуг ПФУ. Там же можна перевірити інформацію, подану за вас страхувальником.

📝Для заповнення анкети:
🔹 увійдіть на портал за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID: https://portal.pfu.gov.ua/;
🔹 у меню ліворуч оберіть «Популярні послуги» – «Анкета надання інформації для автоматичного призначення пенсії за віком» та заповніть її – додайте те, чого не вистачає та виправте неточності;
🔹 завантажте скан-копії необхідних документів;
🔹 заповнивши всі поля натисніть «Сформувати заяву».

☝️ За інформацією управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше