Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Перша річниця з дня загибелі захисника України Романа Смаля

Новини
31.08.2023

🕯 Герої не вмирають

Сьогодні минає перша річниця з дня загибелі захисника України 🇺🇦 Романа Смаля (12.10.1992-31.08.2022).

ℹ️ Народився Роман 12 жовтня 1992 року у селі Жовтневе. Перші роки свого життя жив у Сосниці, а згодом переїхав до Києва, де і прожив усе життя.

Після школи закінчив Академію муніципального управління. Працював на СТО, оскільки захоплювався технікою та автомобілями. Також цікавився літаками, навіть мріяв вчитися на пілота.

З перших днів війни Роман прийняв рішення захищати свою країну. Він приєднався до лав 23-го окремого стрілецького батальйону Збройних сил України. Його призначили на посаду водія-радіотелефоніста. Попри це, він настояв, щоб його перевели до побратимів на нуль.

На жаль, 26 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині, Роман отримав важкі поранення. Тиждень лікарі боролися за його життя, було зроблено 5 операцій, але 31 серпня серце воїна зупинилося.

Вічна пам'ять і слава нашому Герою! 🇺🇦

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше