Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повірка лічильників води: коли, навіщо, де, за чий кошт?

Новини
08.12.2023

Ці питання зараз дуже актуальні та багато хто їх задає. Тому Сосницьке комунально-житлове управління підготувало на них відповіді.

Навіщо?

Як і будь-який механізм, лічильник при тривалій експлуатації може вийти з ладу або зазнати механічних ушкоджень, що вплине на правильність його вимірювань. Саме тому Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність» зафіксована вимагає періодично робити повірку лічильників.

Коли?

Лічильники води підлягають повірці кожні чотири роки. Дізнатися про дату закінчення інтервалу можна

у паспорті лічильника;
у свідоцтві про повірку;
у квитанції за водопостачання;
в особистому кабінеті;
або ж зателефонувавши у робочий час за тел. 2-03-34, 066 516 75 40, 098 235 67 80.

Де?

Сосницьке КЖУ організовує приїзд відповідних спеціалістів у громаду, які надають послугу повірки лічильників.

Скористатися такою послугою можна за попереднім записом за згаданими вище номерами телефонів.

Також повідомляємо, що невеликим комунальним підприємствам самостійно займатись повіркою лічильників економічно не вигідно. Тому у нашій, і у сусідніх громадах, та і в цілому у державі, повіркою займаються переважно компанії, які працюють на декілька областей. У нашому випадку це ВП «Повірочна лабораторія» ТОВ «Рівнестандарт», представництво якого є у Мені.

За чий кошт?

Платити за повірку лічильника має абонент. Це вимога частини четвертої статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше