Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Прес-конференція селищного голови: коротко про те, що турбує жителів громади

Новини
28.01.2021

26 січня селищний голова Андрій Портний провів робочу зустріч з представниками місцевих ЗМІ, щоб прокоментувати останні події, які трапилися в нашій громаді.

Будемо сподіватись, що таке спілкування у формі «запитання-відповідь» стане традиційним.

Тимчасовий директор лікарні

На період проведення конкурсу із заміщення посади директора Сосницької лікарні Максименко Олег Іванович був призначений тимчасово-виконуючим його обов’язки.

Скільки кандидатів на директора

Жодної кандидатури не надійшло. Бо, насправді, вони ще не приймаються.

Спочатку ми маємо 15 денний період на формування конкурсної комісії, яка буде складатися з 6 осіб. По дві людини в комісію призначають:

  • Сосницька селищна рада, розпорядженням голови.
  • Колектив лікарні, який на загальних зборах визначить хто саме буде переставляти їх інтереси.
  • Спеціалісти в області медицини чи представники громадських організацій, статутна діяльність яких пов’язана з медичними послугами, або антикорупційною діяльністю.

Положення, яке ми прийняли про конкурс, відповідає постанові Кабміну по відбору кандидатів на ці посади. Саме в постанові передбачена норма, що громадська організація повинна пропрацювати (бути зареєстрованою) не менше 2 років.

Яка кількість пакетів послуг залишається

Нічого не змінюється! В лікарні залишається та кількість пакетів медичних послуг, яка і була.

Однак зараз ми стоїмо на порозі підписання нових договорів з Національною службою здоров’я – це відбудеться приблизно у квітні. Тому ми маємо серйозні завдання, щоб не тільки зберегли існуючі пакети, а й збільшити спектр медичних послуг, які ми зможемо надавати у Сосниці.

Покращення стану галузі медицини

Якщо ми вже затронули питання нашої лікарні, то хочу сказати, що ми, як орган місцевого самоврядування, і я, як голова громади, ставлю дуже амбітне завдання – покращити стан галузі медицини.

Розумію, що це завдання неможливо виконати відразу, але ми вже маємо декілька напрямків, над якими працюємо.

Ми проводимо роботу по залученню нових лікарів. Маємо певні домовленості з «бізнесом», який працює на території громади і найближчим часом плануємо створити фонд розвитку Сосницької лікарні.

З цього фонду ми будемо частково вирішувати різні завдання:

  • кадри, а точніше житло для лікарів. Одна лікарка вже місяць працює в Сосниці дерматологом. Також є бачення стосовно ще декількох лікарів, які повинні прибути до нас в цьому році.
  • обладнання – теж надзвичайно важлива річ, тим паче, що в цьому напрямку ніхто дуже давно не працював. Все обладнання лікарні застаріле і не відповідає вимогам часу.
  • капітальні видатки на теприміщення, яке у нас є. Це можуть бути, наприклад, ремонтні роботи.

Скорочення 40 лікарів

В інтернеті був допис, нібито буде скорочено 40 лікарів, а згодом лікарня взагалі закриється. Хочемо всіх заспокоїти,  адже такого бачення у нас не було.

Зараз наше завдання – провести досить оперативний швидкий аудит діяльності лікарні і проаналізувати її видатки. Але мови про якесь скорочення, тим більше про закриття лікарні, не було.

Бутівське стаціонарне відділення

Ще один міф з інтернету, який потрібно розвіяти – перенесення Бутівського стаціонарного відділення для одиноких непрацездатних людей до Сосниці.

Такого бачення у нас немає. Зараз відділення працює, як і працювало.

Лікар для Чорнотицької амбулаторії

У нас є домовленість з лікарем, який вже приїздив до нас на оглядини. Також є домовленість з місцевим бізнесом, який допоможе придбати житло для цього лікаря.

Вже в березні медик повинен переїхати з західної України (сам він родом з Чернігова). Таким чином у Чорнотичах все має бути добре.

Закриття сільських шкіл

Відділ освіти працює в цьому напрямку. Хочу сказати, що ситуація зі школами надскладна, адже ми маємо найбільшу мережу закладів серед інших громад області. Ніде немає стільки шкіл при такій низькій наповненості класів.

Тому відділ освіти опрацьовує це питання, і, думаю, на наступній сесії вже будемо мати план функціювання шкільної мережі громади.

Поки що рано говорити про можливе закриття деяких шкіл.

Тарифи на житлово-комунальні послуги

Питання стосовно тарифів на слуху. Я скажу, що беззаперечно підтримую позицію багатьох міських активістів, тому на сесії ми приймемо звернення до Кабміну і Президента України щодо зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Також задають питання «Чому піднявся тариф на воду та вивіз побутових відходів?». Справа в тому, що тариф на воду формується з двох основних показників:

  • заробітна плата – в тарифі на воду це суттєва частина його структури. У нас є слюсари-ремонтники, які обслуговують мережу водопостачання, працівники водозабору, абонентська група та інші. Раніше «мінімалка» була 4 000 грн., а зараз вона збільшується до 6 000 грн.
  • електроенергія – якщо збільшується вартість електроенергії, відповідно збільшується і тариф на воду.

Також хочу нагадати, що останній раз тариф на ці послуги підвищувався три року тому, коли були менші тариф на електроенергію і мінімальні заробітна плата.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше