Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Презентація «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» програми (DOBRE) у Сосницькій громаді

Новини
22.04.2021

21 квітня відбулася онлайн-презентація нового компоненту програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» для Сосницької територіальної громади. На жаль, «червона» зона карантину в області завадила провести захід безпосередньо в громаді та познайомитися особисто.  На онлайн-зустрічі були присутні голова, керівництво громади, представники структурних підрозділів та громадськості.

Проєкт «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області»  буде тривати до травня 2022 року.

Керівник цього компоненту програми DOBRE Павло Пущенко представив команду регіональної організації громадянського суспільства (РОГС), яка надаватиме підтримку територіальним громадам. Павло розказав про можливості цього проєкту. З кожним напрямом роботи ознайомили відповідні координаторки та кординатор.

Тетяна Романова розповіла про запровадження та вдосконалення механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення та прийнятті рішень, навела приклади інструментів участі. В рамках даного напряму відбудеться впровадження двох нових інструментів участі в громаді, навчання представників органів влади та громадськості онлайн-інструментам комунікації та партнерства, проведення інформаційних  кампаній із просування інструментів участі. Громадська залученість формує довіру громадян до влади, дає можливість розуміти потреби людей та знижує негатив з боку громадян, допомогає співпрацювати владі з громадою.

Також одним з важливих напрямів роботи компоненту програми DOBRE «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є співпраця та посилення спроможності з місцевими громадськими організаціями та ініціативними групамиНаталія Висіканець розповіла плани в цьому напрямі. Першим кроком визначена оцінка спроможності громадських організацій, яка допомагає знайти перспективи та потенціал їх розвитку.  Для  громадських активістів та ініціативних груп будуть проведені навчання, Чернігівська літня школа громадянської активності, запуск інтернет-платформи “Скринька добрих практик”.

Представники громадських організацій та ініціативних груп матимуть можливість отримати грант на реалізацію місцевого проєкту або ідеї, яка відповідатиме потребам громади.

Кординатором напряму підтримки молодіжної роботи є Андрій Кужель. Метою молодіжної політики є створення умов для навчання, можливостей та досвіду, які дозволять молоді розвивати знання, вміння та навички. В рамках молодіжного компоненту відбудуться навчання молодіжних працівників та представників молодіжних рад, молодіжні обміни, моніторинг роботи депутатів, запровадження молодіжних програм та стажування молоді в ОМС.

Зустріч відбулася  в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини»  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше