Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Проведено нараду із керівниками місцевих релігійних громад: порядок проведення богослужінь

Новини
10.04.2020

Сьогодні у районній державній адміністрації відбулась нарада за участю голови Сосницької селищної ради Андрія Портного, голови районної державної адміністрації Олега Максименка, заступника голови районної ради Геннадія Смаглюка, представника Сосницького відділення поліції Менського відділу поліції головного управління Національної поліції в Чернігівській області та керівників місцевих релігійних громад щодо безпеки відзначення релігійних свят та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19.

У зв’язку із встановленням карантину на території України до 24.04.2020 року, відповідно до постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 04.04.2020 року, заборонено до 24 квітня 2020 року проведення всіх масових (в тому числі релігійних) заходів.

У зв’язку з цим були напрацювані рекомендації для священнослужителів, присутніх у храмі, вірян щодо відзначення прийдешніх релігійних свят та проведення богослужінь у районі в умовах поширення COVID-19

  1. У храми будуть допускатися не більше 10 осіб.
  2. У місцях богослужінь зможуть бути одночасно присутніми: священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують богослужіння.
  3. Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіратора усіма присутніми, крім священнослужителя.
  4. Парафіяни зможуть відвідувати храми індивідуально по одній-дві людини, коли богослужіння там не буде. Всі присутні зобов’язані носити маски, а зовні черг не має бути.
  5. У разі спроб вірян відвідувати церкву, поліцейські патрулі толерантно роз’яснюватимуть необхідність виконання цих правил.
  6. Представники релігійних організацій визначають людей, які задіяні в проведенні богослужінь, та повідомляють поліцейські патрулі для їх безперешкодного пересування.
  7. Працівники районного та селищного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) безкоштовно будуть надавати послугу по доставці додому свяченої верби.

Варто зазначити, що також буде окремий порядок святкування Великодня та освячення пасхальних кошиків, який ми опублікуємо пізніше.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше