Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Психологічна та гуманітарна підтримка: в трьох громадах Чернігівщини розпочинається новий проєкт

Новини
21.03.2023

В Іванівській, Сосницькій та Корюківській громадах з'являться 10   арт-терапевтичних кімнат, в яких зустрічі і заняття  проводитимуть  психологи і педагоги. Вони будуть допомагати  дітям і батькам з постраждалих від війни громад подолати емоційні та психологічні наслідки пережитого.

Також в цих громадах протягом 2023 року не менше 500 домогосподарств з числа  ВПО та постраждалих  від війни місцевих жителів отримають гуманітарну допомогу.  

Такі головні завдання проєкту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни», що реалізується Спілкою «Громадські Ініціативи України»  у рамках програми CLEAR.

На першому етапі реалізації проєкту  45  психологів та  педагогів  з  Іванівської, Сосницької та Корюківської громад пройдуть фахове навчання для оволодіння новими методиками надання психологічної підтримки із застосуванням арт-терапевтичних методик. Паралельно відбуватиметься ремонт та облаштування кімнат для створення матеріально-технічних умов для відповідної роботи з місцевими жителями.

Важливо, щоб кожна дитина і доросла людина, які перебувають у стані дистресу мали можливість отримати першу психологічну допомогу, відчути спокій і здатність упоратися у складній ситуації та приймати обґрунтовані рішення. Проєкт передбачає підготовку педагогів і психологів та облаштування місць, арт-кімнат,  де можуть надати таку першу психологічну допомогу. А також підтримує місцеві громади в здійсненні їх власних заходів реагування.” – розповідає керівниця проєкту Неля Лавриненко.

Крім цього в березні - квітні 2023 року  в громадах буде проведене опитування для виявлення потреб домогосподарств та відбору потенційних отримувачів допомоги від програми CLEAR, що включатиме продовольчі та непродовольчі товари, набори засобів гігієни, побутової хімії, а також грошову допомогу.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/ BHA).

Спілка «Громадські Ініціативи України» -  організація-партнер Глобал Ком’юнітіз, що реалізує завдання  програми CLEAR в трьох громадах Чернігівщини: Корюківській, Сосницькій та Іванівській.

 

Контактна особа - Наталія Гавриленко, 066 4992800

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше