Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Результати обстеження урочищ та лугів Державною екологічною інспекцією

Новини
22.04.2020

Нагадуємо, що на початку місяця начальник відділу комунальної власності та земельних відносин Сосницької селищної ради Ігор Чернуха, спільно з представниками Державної екологічної інспекції, провели обстеження проблемних урочищ та лугів.

За результатами обстеження території було виявлено ряд порушень екологічного та природоохоронного законодавства.

Так, наприклад, під виглядом сільськогосподарських робіт незаконно видобували і вивозили пісок. Унаслідок незаконного утворення кар’єру завдано збитків на суму більше 1 млн грн, чим спричинено тяжких наслідків навколишньому природному середовищу. З метою встановлення порушників екологічна інспекція звернулася до поліції.

Спілкувались представники Держекоінспекції з фермерами і з приводу розорювання прибережних смуг. Аграрії пояснили свої дії тим, що вони займаються залуженням лугів, тобто ніякої кукурудзи чи соняшників садити не планують, на цих місцях буде висіюватись трава. По факту порушень на всіх фермерів виписано обов’язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень вимог законодавства.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше