Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Результати засідання експертної групи

Новини
09.01.2020

Вчора, 9 січня 2020 року, відбулось засідання експертної групи для перевірки та аналізу проектів, поданих для реалізації в 2020 році через Громадський бюджет на території Сосницької селищної ради.

Було розглянуто всі 12 проектів. Автори проектів, які взяли участь у засіданні, могли не тільки презентувати проектну ідею, а й відповісти на чисельні запитання як членів експертної групи, так і інших присутніх авторів. Засідання пройшло досить жваво, динамічно. Експерти разом з авторами не тільки шукали розумний компроміс, а й висловлювали зауваження до норм положення про бюджет участі, які потребують уточнення задля більшої зрозумілості для подачі проектів в майбутньому.

Звичайно, ухвалені рішення на засіданні сподобаються не всім. Але головний принцип роботи експертної групи був наступним: допущені до голосування проекти мають не тільки відповідати положенню, а їх реально можна реалізувати в межах 2020 року, враховуючи всі складнощі національного законодавства.

Експертна група, враховуючи досвід реалізації проектів минулих періодів, з усією серйозністю проаналізувала не тільки можливість реалізації в межах 2020 року, а й відповідності заявлених робіт обсягу необхідного фінансування, відповідності положенню про бюджет участі.

Отже, експертна група вважає неможливим допустити до голосування наступні проекти:

  • № 03 «Реконструкція та благоустрій вуличного туалету Сосницької гімназії ім. О.П.Довженка». Автор проекту: Мороз Владислав Олександрович . Бюджет проекту: 65 995 грн. Експертна група вважає, що вказаний обсяг будівництва в межах чинного законодавства потребує не тільки виготовлення проектної документації, але й разом з реалізацією призведе до витрат, які в купі інших витрат проекту перевищуватимуть 125 000 грн. Експертна група звертає увагу депутатському корпусу та апарату селищної ради , що проблема облаштування зовнішнього туалету на території гімназії дуже актуальна і потребує невідкладного вирішення як по пошуку фінансів, так і по реалізації.
  • № 04 «Облаштування парадного входу Сосницької гімназії ім. О.П.Довженка» . Автор проекту: Пульгун Оксана Миколаївна. Бюджет проекту: 101 519 грн. Експертна група, проаналізувавши статті витрат і запропоновані рішення, вважає, що обсяг коштів на реалізацію цього проекту є заниженим, а в тому вигляді та обсягах, в яких автори запропонували його реалізацію, бюджетне законодавство вимагатиме виготовлення проектної документації, що в купі з іншими статтями витрат перевищить максимально допустимий бюджет проекту (125 тис.грн.).
  • № 09 «Розширення та заглиблення русла річки в селі Волинка по вул. Лісовій». Автор проекту: Кустенко Наталія Василівна. Бюджет проекту: 45 000 грн. Експертна група, вивчивши рекомендації фахівців МУВГ, вважає, що в проекті обсяг робіт, описаний в описі, і визначений в статтях витрат бюджету, не відповідає один одному, а вказані види робіт по вартості є досить заниженими чи мають ознаки неефективного витрачання бюджетних коштів, реалізація потребує додаткових дозволів та необхідної державної екологічної оцінки доцільності таких робіт. Враховуючи такі фактори, за такий обсяг коштів селищного бюджету такі роботи виконати неможливо.

Наступні проекти були допущені до голосування без зауважень:

  • № 02 «Комплект звукового обладнання глядацького залу Чорнотицького СБК». Автори проекту – Людмила Чигир, Ольга Макаренко і Валерій Панкевич. Бюджет проекту – 35 372 грн.
  • № 07 «Реконструкція внутрішніх санвузлів в приміщенні гімназії ім. О.П.Довженка». Автори проекту: Холецька Наталія Миколаївна, Красиловець Людмила Миколаївна. Бюджет проекту: 48 095 грн.
  • № 08 «Зона комфортного відпочинку в парку на В’юнищі». Автор проекту: Зясько Світлана Олександрівна. Бюджет проекту: 30 438 грн.

Решта проектів було авторам зобов’язано доопрацювати до старту голосування – до 15.01.2020 року:

  • № 01 «Ганок парадного входу закладу дошкільної освіти «Калинка». Автори проекту – Анна Степко, Тетяна Шмотько і Тетяна Атаманюк. Бюджет проекту – 54 750 грн – в частині уточнення бюджету проекту
  • № 05 «Встановлення дерев’яних пішохідних переходів через річку Убідь». Автор проекту: Супрун Віталій Володимирович. Бюджет проекту: 125 000 грн. – в частині дозвільних документів
  • «Ефективне тепло задля збереження здоров`я вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості». Автори проекту: Мостова Оксана Олександрівна, Дусь Світлана Володимирівна, Роздерій Тетяна Олександрівна. Бюджет проекту: 85 535 грн. – з метою практичної реалізації проекту автори проекту доопрацюють проект в частині зменшення обсягу робіт .
  • № 10 «Посібник з формування та обрізки дерев з практичним втіленням у громадському та приватному просторі Сосниці». Автор проекту: Кликова Людмила Миколаївна. Бюджет проекту: 29 000 грн. – в частині уточнення бюджету проекту (зменшення та уточнення статей витрат та сум відповідних статей витрат)
  • № 11 «Ремонт і відновлення колодязя біля церкви Різдва Богородиці с. Загребелля». Автор проекту: Нак Ольга Володимирівна. Бюджет проекту: 14 822 грн. – в частині опису проекту(громадський колодязь) та уточнення бюджету проекту
  • № 12 «Ремонт колодязя в с.Масалаївка». Автор проекту: Мельник Ірина Петрівна (змінено автора проекту!). Бюджет проекту: 23 396 грн. – в частині уточнення бюджету проекту.

Отже, будемо очікувати на доопрацьовані проекти. А з 15 січня протягом місяця буде тривати загальне голосування, яке і визначить, які із проектів перемогли.

Дякуємо всім авторам проектів за активну, небайдужу позицію та членам експертної групи за відповідальний підхід до своєї роботи.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше