Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Роботодавцям Сосницької громади розповіли про осучаснення економічних стимулів служби зайнятості для бізнесу

Новини
31.03.2023

30 березня в залі засідань селищної ради відбувся круглий стіл «Осучаснення економічних стимулів служби зайнятості для бізнесу, зокрема в період воєнного стану».

Аудиторія заходу – роботодавці Сосницької громади.

Захід розпочав та розповів про перспективи розвитку громади та залучення інвестицій в її розвиток Андрій Ткач, секретар селищної ради.

Далі в.о. директора Корюківської філії Чернігівського обласного центру зайнятості Олена Тихоновська обмалювала картину на ринку праці. Вона досить невтішна: суттєва частина підприємств закрилася, ще частина — скоротила обсяги виробництва, зросли інфляція та рівень безробіття; законодавство обмежило строки перебування на обліку в центрі зайнятості та виплати безробітним.

Світлана Римар, завідувачка Сосницького сектору центру зайнятості,  повідомила, що  у кожній філії служби зайнятості є консультант роботодавця, обізнаний у певних сферах економіки. Також, є єдиний портал вакансій, де зібрані вакансії з усіх пошукових сайтів, що економить час на пошуки кандидатів. Створено електронний кабінет роботодавця, де можна подати вакансію, ознайомитися з усіма претендентами, отримати інші послуги.

Задекларована праця – це захист трудових прав працівників, а також економічна підтримка країни. Деталі розповів Юрій Малиш, головний державний інспектор відділу з питань праці інспекційної діяльності Управління Держпраці у Чернігівській області. Він наголосив на перевагах офіційного працевлаштування стосовно кожного із учасників трудових відносин. Акцентував, що необхідно укладати з працівниками трудові договори, виплачувати офіційну заробітну плату, сплачувати податки за кожного працівника, тим самим підтримувати економіку країни.

По закінченню заходу роботодавці Сосницької громади отримали відповіді на питання, що були порушені в ході проведення «круглого столу» та обмінялись досвідом.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше