Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Селищна рада закуповує ефективно

Новини
07.04.2016

Одним з найбільш перспективних напрямів електронної комерції є так звані електронні закупівлі, що набирають все більшого поширення на ринках державних закупівель розвинутих країн, зокрема Спільного ринку Європейського Союзу.

Фактично електронна закупівля — це не просто новітній спосіб закупівлі, оскільки являє собою проходження та управління у електронному середовищі всіх етапів закупівельного циклу, включаючи маркетингові дослідження, визначення кола економічних агентів (потенційних постачальників), процедури придбання, розміщення замовлень, здійснення поставок і оплат за них, бюджетування і планування закупівель (формування бюджету закупівель та його реалізація).

Починаючи від визначення вимог, подання пропозицій до здійснення платежів та потенційного управління контрактами фактично вимагають тільки наявність Інтернету та інтерактивних веб-додатків.

В Українці таку систему в бета-режимі продемонстрували 12 лютого 2016 року. Однак повноцінну свою роботу система електронних закупівель розпочала недавно.

Перший досвід селищної ради

Об’єктом для першої реальної електронної закупівлі селищна рада обрала канцтовари, а саме офісний папір формату А4.

Якщо взяти до уваги той факт, що в Сосниці підприємці продають упаковку паперу А4 класу С, в середньому по 87 грн., то за допомогою електронних закупівель цілком реально знайти продавця, який не тільки надасть товар дешевше, але ще і доставить його прямо за вказаною адресою.

Так, в результаті проведення аукціону, був обраний продавець, який надав 60 упаковок паперу по 68,7 грн.

В результаті селищна рада зробила запас офісного паперу на рік вперед, при цьому зекономила 1098 грн.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше