Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Селищний голова взяв участь у семінарі «Мери — лідери змін»

Новини
20.05.2016

Семінар провів Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках проекту “Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні” та плану дій Ради Європи для України на 2015 — 2017 роки.

Учасниками заходу були міські та селищні голови, обран на місцевих виборах 2015 року, члени Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Сосницю представляв голова селищної ради Андрій Портний.

Під час семінару учасники обмінялись досвідом з українськими та іншими європейськими колегами з питань місцевого самоврядування, зокрема щодо визначення та впровадження успішної місцевої політики, планування в контексті стратегічного бачення, ефективного залучення громади.

Також була можливість спілкування з міжнародними та українськими політиками, експертами, та членами Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Протягом двох днів роботи семінару, 18 та 19 травня, учасники слухали промови експертів та фахівців про реформу місцевого самоврядування в Україні та в інших країнах Європи, що означає бути мером, про етику в органах місцевого самоврядування, спільне прийняття рішень, управління через лідерство: стратегічне планування та побудова довіри і спільних цінностей.

Опісля кожного виступи відбувалася дискусія стосовно основних проблем та викликів, з якими учасники стикаються з часу свого обрання на посаду, позитивних моментів, які приносять задоволення в роботі, а також щодо впливу реформи місцевого самоврядування на місцеву владу в Україні.

Перед присутніми виступили представники Ради Європи, були й мери двох міст з Нідерландів та зі Словенії, інші фахівці у галузі місцевого самоврядування.

Мета семінару – покращення розуміння ролі та обов’язків, які покладаються на міських голів; сприяння залученню громадськості до прийняття рішень на місцевому рівні; вдосконалення етичних стандартів в політиці та прийнятті рішень, а також розвиток лідерських та комунікаційних навичок учасників семінару. Завдання семінару також полягають у налагодженні співпраці між учасниками та посиленні їх взаємодії з асоціаціями органів місцевого самоврядування. Додаткова підтримка буде надана окремим громадам у реалізації місцевих ініціатив для більш ефективного, прозорого та етичного врядування.

До участі у відборі на конкурсній основі ьуло запрошено нещодавно обраних міських та селищних голів з Волинської, Сумської, Рівненської та Чернігівської областей, які відповідають щонайменш одному з нижче наведених критеріїв:

  • Політична воля та готовність міського голови брати участь та виконувати проекти з місцевої демократії у своєму місті / селищі;
  • Особиста вмотивованість до розвитку місцевої демократії у своїй громаді;
  • Досвід у виконанні місцевих проектів із залученням громадськості та у співпраці з громадськими організаціями;
  • Активна участь у національних асоціаціях місцевого самоврядування;
  • Міські голови, які представляють культурні та етнічні меншини;
  • Молоді мери та мери – жінки заохочуються до участі у семінарі для забезпечення вікової та гендерної збалансованості.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше