Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Школа сільського зеленого туризму» відбулась!

Новини
24.09.2021
В п'ятницю, 24.09.2021 р., не зважаючи на прохолоду, в оновленій сесійній залі Сосницької селищної ради було гаряче.
 
Ініціативна група "Сосниччина туристична" за підтримки Сосницька громада в рамках реалізації проекту "Сосницький туристично-інформаційний центр" зорганізувала і провела доволі цікавий захід.
 
Оскільки на Школу приїхали (дякую старостам Тамара СтепаненкоВіталій ЛопаткоЛеонід Ляшик та колегам по ініціативі Nadiia Lisich і Юрій Помаз, а також Valentyn Chepiha за організацію), прийшли (дякую всім сосничанам!), підключились онлайн (дякую Програма DOBRE Голос громад Чернігівщини за таку зручну можливість працювати в ZOOM), - люди зацікавлені, вмотивовані, захід вийшов далеким від формальності. Були учасники з усієї Сосницької громади, з с. Вишеньки (Коропщина), онлайн з Новгород-Сіверського (дякую, Vit Krom - Віталій Кром), з Києва (дякую, Олександр Коломієць ), з професійного аграрного ліцею (дякую, Сергей Коропець) та з літературно-меморіального музею О.П.Довженка (дякую, Nataliia Petrushenko - Наталія Петрушенко).
 
Для того, щоб тема туризму була присутня не тільки на слайдах презентації, в сесійній залі ми представили певні елементи туристичного спорядження самоорганізованих туристів.
За вікном йшов дощ. А Petro Lazarchuk - Петро Лазарчук - (щиро дякую Вам за роботу!), консультант від програми DOBRE, розповідав нам дуже багато цікавої і цінної інформації про його рідне Львівське Опілля, про розвиток туризму в Україні, про створення дорожньої карти розвитку туризму в регіоні Львівського Опілля, про систему маршрутів, вказівників, про створення бази туристичних об'єктів, як про простіші по сервісам садиби зеленого сільського туризму, так і складні, і цілі туристичні кластери як в Україні , так і в Європі, в США. Дуже багато різнопланової інформації , чимало коментарів про те, з чого варто починати. Як важливо починати самому, не чекаючи і не вичікуючи підтримки. Про набір базових сервісів в садибах зеленого сільського туризму, про брендування своєї діяльності, про рекламування, про комунікацію як через соціальні мережі, так і на спеціалізованих сайтах, а також через особисті контакти, та відвідування тематичних заходів.
 
Потім до нас підключився Roman Yerema (Роман Єрема), засновник ГО "Центр розвитку громад", експерт з питань розвитку туризму м. Вижниця Чернівецька область (дякую, пане Романе та Громадські Ініціативи України). Пан Роман в доволі доступній формі розказав про досвід підтримки розвитку туризму з боку місцевої влади, про створення та діяльність садиб сільського зеленого туризму у Вижниці і навколо неї, надав свої рекомендації та поради.
 
Потім до слова online доєдналась Ілона Мойсейчук, головний спеціаліст відділу розвитку туризму та музейної роботи департаменту культури і туризму, національностей та релігії Чернігівської ОДА. Пані Ілона розповіла учасникам про правові основи діяльності садиб сільського зеленого туризму, розповіла про обласну програму підтримки розвитку туризму в громадах, про можливості реклами і промоції виробників і надавачів туристичних послуг через спеціалізовані сторінки (такі, як Чернігівщина туристична запрошує) та туристичний портал "Чернігівщина туристична".
 
І на завершення у формі діалогу і обміну думками учасники , які або вже надають певні туристичні послуги , або ще збираються їх зорганізовувати, довго обговорювали вже набутий досвід та планували наступні кроки до розвитку. Актуальним є і в найближчий час в громаді буде розвиток мережі місць для проживання відвідувачів , надання їм якісних послуг із відповідною ціною, організація харчування, виробництво реалізація унікальної місцевої продукції (мед, сир, смаколики, інша різноманітна крафтова продукція).
Учасники також взяли участь в такому елементі участі, як анкетування.
 
Анкет було дві.
 
Перша - про розвиток туризму на Сосниччині - ось вона:
запрошую всіх, хто ще не заповнював, долучитися !
 
А також вихідна анкета, в якій учасники оцінили захід та висловили зауваження та побажання. Всі ці думки ми обов'язково врахуємо.
 
На завершення хочу окремо подякувати Oleksandr Koval за посібник ,,Сільський туризм. З чого розпочати та як досягти успіху?”, який отримають всі бажаючі учасники Школи.
Мені було дуже цікаво оранізовувати і модерувати цей захід.
 
Ми вирішили продовжувати постійний діалог в такому форматі. Плануємо зорганізувати для відомих і поки що невідомих діючих та потенційних виробників продукції для гостей громад півночі Чернігівщини ще кілька заходів з метою розвитку та комунікації. Тому запрошуємо всіх бажаючих.
 
Далі буде.
 
***
Діяльність відбувається в межах Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини».
Зміст цього матеріалу є одноособовою відповідальністю виконавців проекту «СОСНИЦЬКИЙ ТУРИСТИЧНО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» і за жодних обставин не може вважатись таким, що відображає позицію USAID
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше