Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сосницька громада підписала меморандум про співробітництво з Агенцією регіонального розвитку

Новини
09.05.2023

Кожна громада нашої держави має свої особливості та потенціал. Проте, для ефективного розвитку та вирішення значних проблем, потрібна взаємодія та співпраця. Саме тому 5 травня 2023 року в місті Мена відбулася робоча зустріч з питань співпраці між громадами, партнерами та реалізації спільних проєктів розвитку.

Захід був організований Менською міською радою, а участь у ньому взяли представники різних 8 міських, селищних та сільських рад Чернігівської області, а також представники Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, Українського Кластерного Альянсу, Клубу мерів, Центру транскордонного співробітництва та засобів масової інформації.

Метою заходу було обговорення можливостей та перспектив співпраці між громадами, а також визначення конкретних кроків для спільної реалізації проєктів розвитку.

На початку заходу учасників привітав голова Менської міської ради Геннадій Примаков. У своєму виступі він зазначив:

«Ми можемо досягти більшого успіху, якщо спільно працюватимемо над розвитком нашого регіону. Я хотів би підкреслити, що ми маємо великий потенціал для співпраці в таких галузях, як інфраструктура, економіка, культура, освіта та інновації. Тож сьогодні ми обговоримо можливості та перспективи нашої співпраці і знайдемо шляхи для успішної реалізації спільних проєктів розвитку».

Своїми напрацюваннями по можливій співпраці з громадами та реалізації  проєктів поділився Генрі Штеренберг – Генеральний директор Клубу мерів, президент Всесвітнього торгового центру Київ  Він підкреслив, що за наявності правильних партнерів, а також цифрових інструментів, які безкоштовно надаються громадам партнерами Клубу Мерів і дають можливість ширити інформацію світом про можливості України, і можливий її економічний розвиток, починаючи із кожної, навіть найменшої, громади..

Директорка Агенції Марія Руденко, наголосила, що Агенція постійно тримає контакт та допомагає територіальним громадам в питаннях проєктного менеджменту, грантової підтримки, міжнародної технічної допомоги та залучення програм. 

СЕО Клубу мерів Юлія Чуфістова розповіла про напрямки роботи Клубу Мерів з економічними об’єднаннями та їхню важливість для реалізації спільних проектів, залучення інвесторів та партнерів.

Координатор Українського Кластерного Альянсу Анатолій Долинний повідомив, що задекларовану готовність громад працювати разом над складними задачами бажано почати швидко реалізовувати. При цьому варто весь час працювати на забезпечення довіри громад між собою, з боку громадськості і стабільної співпраці з експертними організаціями або професійними галузевими експертами і експертами з питань грантового та інвестиційного фінансування. Розроблення проєктів, які матимуть перспективи грантового та інвестиційного (не бюджетного) фінансування – головна мета цієї роботи і стимул на найближчі кілька місяців. На завершення виступу пан Анатолій зазначив, що Український Кластерний Альянс готовий сприяти реалізації спільних інінціатив громадам-партнерам на Чернігівщині в частині роботи над проєктами у сфері житлово-комунального господарства, енергозбереження, енергетики, громадського транспорту, поводження з відходами, розумного управління територією та безпеки, а Українська Рада Бізнесу - в частині законодавчого забезпечення.   

Далі, секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко розповів про початкове бачення майбутньої співпраці та її перспективи. Під час презентації, Юрій Валерійович описав частину попередніх досягнень, які були зроблені командою, та висловив своє бачення того, як співпраця може розвиватися в майбутньому..

Обговрюючи варіанти співробітництва в багатьох галузях, учасники наголошували на важливості співпраці та взаємодії між членами команди. Також він висловив свою вдячність за внесок кожного з них в проект. Міжнародна підтримка, є важливим елементом, який наближує нашу перермогу над ворогом та допомагає впроваджувати європейські цінності, але не можна забувати, що поруч є гарні сусіди, друзі, які щоденно стикаються з вирішенням тих самих проблем, які є і у нас, а багато хто вже й спромігся зробити ефективні кроки, до їх вирішення. Тому синергія зусиль з сусідніми громадами-партнерами нам видається напрочуд гарною ініціативою, сказав секретар ради Юрій Стальниченко. Також він детально розповів про плани на майбутнє, включаючи нові функції та можливості, які команда планує впроваджувати.

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Менської міської ради Олена Бикова розповіла, як спільні зусилля громад в розвитку педагогічних працівників сприяють підвищенню якості освіти.

«Обмін досвідом, спільна підготовка і навчання вчителів дозволяють впроваджувати передові педагогічні методики, інноваційні підходи та нові технології, що сприяють покращенню якості навчання та розвитку учнів. Також співпраця між громадами допоможе створити умови для професійного розвитку педагогічних працівників, створить умови громадам ефективно використовувати ресурси, що відкриє нові можливості для спільних ініціатив у сфері освіти. І звичайно ж співпраця між громадами в напрямку розвитку педагогічних працівників сприяє зміцненню спільноти освітян», - зазначила Олена Бикова.

По зачершенню виступів спікерів, було підписано меморандум про співробітництво між Сосницькою громадою та Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області. У ньому йдеться про співпрацю з розвитку інфраструктури, цифровізації громади, підтримку та розвиток підприємництва, організації спільних заходів.

Директорка Агенції регіонального розвитку підкреслила:

«Цей меморандум – не головний, але важливий крок у розвитку області та зміцнення співпраці між місцевими органами влади. Ми віримо, що цей крок допоможе нам сприяти більш ефективній та результативній роботі в інтересах наших громадян».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше