Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сосницька рада ухвалила звернення щодо заборони московського патріархату

Новини
26.04.2023

Сьогодні на сесії ради депутати ухвалили звернення до керівництва держави щодо заборони московського патріархату на території громади.

✅ Відповідне рішення депутати підтримали одноголосно, «проти» не голосував ніхто.

🗨 «Вже не одноразово висловлював свою позицію, але повторюсь – я підтримую Православну церкву України.

Я дуже хочу, щоб релігійні організації нашої громади та їх прихожани прийняли свідоме рішення, провели збори та перейшли до Православної церкви України, яка молиться за українських захисників та за нашу перемогу у цій страшній війні», – наголосив під час сесії голова громади Андрій Портний.

ℹ Нагадуємо, що у вересні 2022 року в рамках рубрики «Запитай у мера», ми повідомляли, що органи місцевого самоврядування не можуть впливати на перехід до тієї, чи іншої релігійної громади.

‼ До якої парафії належати – це безпосередньо питання конкретного храму. Якщо громадськість ініціює цей процес, збереться та прийме відповідне рішення, то ми будемо раді його підтримати. Якщо потрібна організаційна допомога чи юридична консультація – наші спеціалісти готові з цим допомогти.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше