Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сосницьких пожежних-добровольців навчали домедичній підготовці

Новини
11.06.2020

В рамках другого етапу міжнародного проекту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України – Наступний крок», який впроваджується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за сприянням програми «ULEAD з Європою».

Спочатку, під час цього етапу, пожежні добровольці Сосницької селищної ради, разом з іншими громадами, в режимі онлайн здобували теоретичні знання. А вчора вони закріпили вивчений матеріал практично, навчалися домедичній підготовці та здали екзамен.

Навчала добровольців викладачка пункту У ДСНС України у Чернігівській області, вона провела практичні заняття для вогнеборців.

На початку з привітальним словом до всіх присутніх звернувся заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло.

«Напрямок нашої підготовки – суто медичний. Адже це важливо для усього населення не менше ніж готовність до гасіння пожеж, тому що така допомога може бути необхідна в будь-яку хвилину. У нас є багато таких прикладів, коли саме своєчасна перша домедична допомога дозволяла рятувати людські життя тоді, коли швидка просто фізично не встигала», – зазначив Олександр Нагуло.

Під час занять добровольці навчалися основним правилам та методам надання першої домедичної допомоги постраждалим у різних надзвичайних подіях та ситуаціях. Після проходження завершального другого етапу проекту пожежні-добровольці отримали достатній рівень знань та готові до виконання дій за призначенням на території своєї територіальної громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше