Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сосницьку громаду відвідали відомі літератори та митці

Новини
18.03.2024

На вихідних у Сосницькій публічній бібліотеці відбулася зустріч з представниками Українського ПЕН (PEN Ukraine), які прибули до нашої громади з чудовими книжковими подарунками!

📚 Гості привезли з собою не лише свої книги, а й душевну теплоту, що заповнила приміщення бібліотеки. Митці ділилися своїми враженнями про книги, які привезли. А також доносили до слухачів важливість їхнього прочитання. Поезії з власної збірки читала Мирослава Барчук. Окрім того, кожен з присутніх гостей обрав і прочитав поезії зі збірки «Поміж сирен. Нові вірші війни».

🗨️ «Завдяки чудовим майстрам слова наша бібліотека поповнилась книгами українських авторів та англомовною літературою на різний смак. Впевнені, що відвідувачі заходу не пошкодували, що провели ранок суботи в молодіжному просторі, поспілкувались з письменниками та журналістами, послухали поезії українських поетів», – коментує Наталія Ващенко, директорка Сосницької публічної бібліотеки.

👩‍🎓 Захоплення книгами відчули не лише дорослі, а й молодь. Старшокласниці з Сосницької гімназії, Надія Малиш та Тетяна Домкина, зазначили, що це була для них неймовірна нагода познайомитися з видатними особистостями та поповнити свій домашній книжковий фонд.

Відомий художник-різьбяр Анатолій Семенцов також став гостем заходу, представивши свої нові роботи. Його твори, пройняті мудрістю та символікою, залишили всіх враженими.

❤️‍🩹 Зворушливим моментом було читання Катериною Калитко власних віршів, що не залишило нікого байдужим (а в декого з гостей заходу на очах бриніли щирі сльози).

До складу команди, яка завітала до Сосниці увійшли 👥
🔹 Тетяна Терен – журналістка, кураторка книжкових проєктів;
🔹 Софія Андрухович – українська письменниця та перекладачка;
🔹 Мирослава Барчук – журналістка, телеведуча, поетеса;
🔹 Саша Довжик – письменниця, журналістка, дослідниця культури, кураторка спеціальних проєктів Українського інституту в Лондоні;
🔹 Катерина Калитко – поетеса, перекладачка;
🔹 Вахтанг Кебуладзе – філософ, публіцист, перекладач;
🔹 Максим Ситніков – менеджер, правозахисник проєктів;
🔹 Грег Діннер – ірландський письменник.

За матеріалами Сосницької публічної бібліотеки та «Місцеві медіа»

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше