Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Чорнотичах вшанували пам'ять загиблих воїнів, які мужньо захищали рідну землю від ворога

Новини
10.03.2023

🕯 Сьогодні у Чорнотичах вшанували пам'ять загиблих воїнів, які мужньо захищали рідну землю від ворога.

🇺🇦 КУЦЬ Віталій Петрович, полковник, старший офіцер відділу ракетних військ і артилерії військової частини А2022
🇺🇦 ШВЕД Генадій Леонідович, прапорщик Збройних сил України

Ці мужні чоловіки мали професію військових та вже були на заслуженому відпочинку. Однак з перших днів повномасштабного вторгнення взяли до рук зброю і стали на захист України.

Вічна пам'ять і слава Героям! 🇺🇦

🎖 КУЦЬ Віталій Петрович

Віталій Куць народився 23 січня 1966 року у с. Чорнотичі. Закінчивши 10 класів Чорнотицької школи він поступив у Саратовське вище артилерійське військове училище. Після закінчення навчання Віталія направили на службу до Молдавії.

Пропрацювавши у Молдавії і зарекомендувавши себе, як хорошого спеціаліста у своїй справі, йому запропонували роботу у декількох містах колишнього СРСР. Так як він був патріотом – вирішив залишитись в Україні, обравши м. Конотоп, Сумської області.

Служивши і працюючи Віталій йде далі навчатися до військової академії у м. Київ. Після 2 років академії отримав звання підполковника та був направлений до Білої Церкви. Там він і служив, доки не вийшов на пенсію.

Одружився Віталій у 1990 році зі Світланою. Вона їздила всюди з чоловіком. У них народилося двоє дітей, син – Петро і донька – Аня. Син, як і батько – військовий.

23 вересня 2016 року Віталій був мобілізований і знову призваний до лав ЗСУ. З того часу він знаходився у зоні АТО, де його і застало повномасштабне вторгнення.

😭 Виконуючи бойове завдання, 11 березня 2022 року, чоловік загинув. Поховали Героя у м. Біла Церква.

🎖 ШВЕД Генадій Леонідович

Генадій Швед народився 16 травня 1975 року у с. Наталівка, Херсонської області. Коли Гені було 3 місяці – сім’я переїхала у с. Чорнотичі, на батьківщину мами. Тут він пішов до школи.

Після закінчення 9 класів почав навчатися у Щорському професійному училищі на столяра. Коли прийшов час йти до армії – Гена, не вагаючись, пішов служити. Проходив службу у м. Артемівськ в танкових військах. Через рік Генадія перевели у Бердичів, де він навчатися на прапорщика. Далі служив по контракту, а 2017 року був у зоні АТО.

1998 році Генадій одружився. З дружиною Наталією народили дочку Марину. Сім’я жила у с. Киїнка, Чернігівського району. Пізніше вони з дружиною розійшлися і Генадій переїхав до Чернігова. Та доля знову йому посміхнулася і він зустрів дівчину Віру, з якою згодом одружився. Сім’я переїхала у с. Олександрівка, де вони побудували будинок. У них народилися дві доньки, Вікторія і Софія.

Коли почалося повномасштабне вторгнення Генадій був на заслуженому відпочинку. Однак не зміг сидіти вдома, коли російські війська окупували Чернігів, та пішов до лав ЗСУ.

😭 Непревеликий жаль 27 лютого 2022 року Генадій, захищаючи Чернігів, загинув отримавши осколкове поранення. Поховали Героя на кладовищі у с. Олександрівка.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше