Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Новини
16.09.2021

Вчора у Чорнотичах відбулася довгоочікувана подія – відкриття реконструйованого пожежного депо та вручення ключів від пожежного автомобіля для Північного старостинського округу.

У заході взяли участь селищний голова Андрій Портний, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Чернігівській області Сергій Вишняк, полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло, начальник Корюківського районного відділу ГУ ДСНС в області Євгеній Довгаль, польська делегація представників Асоціації гмін басейну річки Віслока, вогнеборці громади, почесні гості та громадськість.

На початку церемонії настоятель Свято-Дмитрівського храму отець Ярослав освятив приміщення депо, пожежний автомобіль та благословив особовий склад добровільних пожежних команд.

Далі з вітальним словом до присутніх звернувся голова громади Андрій Портний, який вручив Володимиру Савченко подяку на ім’я підприємства «Сосницьких аграрних інвестицій». Саме це підприємство надавало допомогу у реконструкції приміщення пожежного депо.

P1060174 У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Наступним до слова запросили заступника начальника державної служби надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Сергія Вишняка, який привітав всю Сосницьку громаду, мешканці якої спромоглися відновити будівлю пожежного депо та покращити умови несення служби вогнеборців.

P1060188 У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Для урочистого вручення ключів від пожежного автомобіля для Північного старостату запросли голову громади та старосту округу Олександра Ященка.

P1060262 У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Далі селищний голова вручив пожежникам-добровольцям громади захисний спецодяг.

P1060440 У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Під кінець заходу свої музичні вітання жителям села та гостям свята дарувала Рита Демиденко.

P1060525 У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Також гості заходу мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням рятувальників.

P1060694 У Чорнотичах запрацювало оновлене пожежне депо з новим спецавтомобілем

Довідково:

Забезпечення безпеки громадян, їх цивільний захист та безпека життєдіяльності є одним із пріоритетів у роботі Сосницької селищної ради.

На теренах Сосницької ОТГ у 2019 році створено добровільну пожежну команду чисельністю 12 чол., члени якого пройшли необхідне фахове навчання. У даний час склад добровільної пожежної команди селищної ради налічує 35 осіб.

Досвід зі створення та функціонування добровільних пожежних команд Сосницька селищна рада набувала, завдяки участі в проекті «Вдосконалення цивільного захисту в об’єднаних громадах України», що впроваджувався Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща, за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

На чергуванні пожежної команди перебувають пожежні автомобілі, випуску 80-90-х років минулого століття, які відпрацювали свій ресурс і підлягають заміні.

Тому селищна рада, при допомозі керівництва Головного Управління ДСНС України у Чернігівській області звернулася з клопотанням до координатора вищезазначеного проекту, генерала пожежної служби у відставці Марека Ковальські щодо надання громаді гуманітарної допомоги – спеціального пожежного автомобіля. Відповідь була позитивна.

Оформивши всі необхідні дозвільні документи, делегація громади з робочою поїздкою побувала в Республіці Польща і отримала від Добровільної (волонтерської) пожежної команди (голова Пісарек Ярослав) в Контах-Венгерських повітового старостату гміни Непорент Мазовецького воєводства спеціального пожежного автомобіля і захисного спорядження.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше