Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосниці браконьєр постане перед судом

Новини
27.09.2024

За процесуального керівництва Корюківської окружної прокуратури до Сосницького районного суду Чернігівської області скеровано обвинувальний акт стосовно  мешканця  Сосницької територіальної громади за фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

В ході досудового розслідування кримінального правопорушення встановлено, що на початку серпня цього року громадянин М. знаходячись на ставку поблизу села Кудрівка, Корюківського району, Чернігівської області, діючи умисно, без передбаченого законом дозволу, з використанням забороненого знаряддя лову, а саме двох сіток, виловив рибу загальною вагою 2,985 кг (12 окунів, 3 карася сріблястих, 2 лини, 4 плітки звичайних)  чим відповідно до висновку експерта заподіяв навколишньому природному середовищу (державі) екологічну шкоду в сумі 52 139 грн.  

За вказані дії обвинуваченому загрожує кримінальне покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Корюківська окружна прокуратура                          

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше