Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосниці підтверджено перший випадок Covid-19

Новини
10.06.2020

У Сосниці офіційно зафіксовано перший випадок захворювання нашого земляка на коронавірус. Це сосничанин, чоловік 1957 року народження, мешкає разом зі своєю дружиною. Фактично ознак захворювання немає, хвороба проходить в легкій формі.

Чоловік мав бажання лягти до лікарні на планове лікування, для чого потрібно було пройти текст на коронавірус –тест дав позитивний результат.

Хворий підписав згоду на поміщення до Новгород-сіверської центральної лікарні на ізоляцію.

Зараз триває активна робота по встановленню кола контакти осіб 1 та 2 хвилі. Від всіх осіб буде отримано підпис про згоду самоізоляції, а контроль за додержанням режиму ізоляції будуть здійснювати працівники поліції. Загалом ситуація контрольована.

В зв’язку з захворюванням жителя смт Сосниця на коронавірус (підтверджено лабораторним аналізом), була зібрана комісія з питань техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій, яка вирішила:

  1. Виявити осіб, які контактували з хворим, скласти списки 1 хвилі та передати їх по 1 екземпляру поліції та Сосницькій селищній раді для контролю за самоізоляцією.
  2. Провести тестування 1 хвилі осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19.
  3. Отримати від всіх контактних осіб інформаційну згоду про самоізоляцію.
  4. Визначити об’єкти та приміщення для проведення дезінфекційних заходів та провести дезінфекційні заходи в місцях перебування хворого.
  5. Установити контроль за виконанням самоізоляції та отримувати інформацію про стан здоров’я осіб, які находяться на самоїзоляції, організацію медичного нагляду покласти на сімейних лікарів, з якими підписано декларації.
  6. Враховуючи стан хворого вжити заходів щодо його госпіталізації  до КНП «Новгород-Сіверська ЦРЛ» (за згодою хворого).
  7. Сосницькому відділенню поліції здійснювати контроль за дотриманням режиму самоізоляції особами, які мали контакт з хворим на COVID-19.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше