Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосниці проверили енергоаудит та тепловізійне обстеження будівель

Новини
24.03.2016

22 березня за допомогою тепловізора компанія ТОВ з ІІ «Хенкель Баутехнік (Україна)» перевірила наскільки енергоефективними є будівлі в Сосниці.

У об’єктив потрапили адмінбудівля Сосницької селищної ради та дошкільні навчальні заклади «Калинка» і «Сонечко». Згідно отриманих результатів можна стверджувати, що практично усі будівлі не є енергоефективними.

Зображення будівлі у тепловізорі

Тепловізор (інфрачервона камера) — оптико-електронний прилад для візуалізації температурних полів та вимірювання температури. Переважно працює в інфрачервоній частині електромагнітного спектру – теплові зображення утворюються завдяки зміщенню максимумів спектрів власного випромінювання тіл під час їх нагрівання у короткохвильову область. Він відображає в реальному часі  куди і як йде тепло з будинку, де знаходиться “міст холоду”, де зламався радіатор опалювання, тепла підлога або димар, а де будівельники забули покласти утеплювач або запінити укоси вікон.

Зображення будівлі у тепловізорі

Принцип дії тепловізора базується на перетворенні випромінення інфрачервоного спектру в видимий діапазон світлового випромінення. Спектральний діапазон, в якому працюють тепловізори, визначається інтервалами довжин хвиль в області максимуму енергії випромінення об’єктів спостереження в відповідних параметрах прозорості атмосфери. Зазвичай це інтервали довжин хвиль від 3,5 до 5,5 мкм або від 8 до 13,5 мкм. Сучасні тепловізори дозволяють виявити об’єкти, які мають температурні контрасти до десятих і навіть до сотих долей градусів, і формують зображення високої якості.

Основним і головним недоліком тепловізора є велика ціна. 90% вартості приладу складає його основні елементи: матриця і об’єктив.

  • Матриці вельми складні у виробництві, і, відповідно, це все впирається у великі гроші.
  • З об’єктивами ситуація складніша: їх не можна зробити зі скла, тому що цей матеріал не пропускає інфрачервоне випромінювання. З цієї причини для створення об’єктивів застосовуються рідкісні і дорогі матеріали.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше