Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосниці відбулась перша зустріч з експертами Програми DOBRE

Новини
04.02.2021

Представники Програми DOBRE Магдалена Братко, Оксана Колісник, які спільно з директором навчального центру фундації розвитку місцевої демократії (Польща) Пшемиславом Фенрихом, що підключався до нас онлайн, провели зустрічі із представниками Сосницької громади.

Ознайомчий візит, який триватиме впродовж 2-х днів, розпочався зі знайомства з колективом селищної ради.

Після знайомства гості спілкувались із фахівцями з питань бюджету і фінансів, обговорили існуючий бюджет та резерви залучення додаткових коштів.

Пшемислав Фенрих мав декілька пропозицій щодо нашої Стратегії розвитку. За його словами вона дуже добре сформована, але стратегічне планування треба скоригувати, а саме врахувати нові населені пункти, які ввійшли до громади.

Потім експерти спілкувались з секретарем, головами комісій та активними депутатами селищної ради щодо проблем громади та подальших перспектив її розвитку.

Далі гості відвідали ЦНАП, де мали змогу поспілкуватися з представниками соціальної сфери. Також представники Програми DOBRE завітали до Сосницького будинку культури, де відбулася зустріч з культурним активом громади.

Після цього гості повернулися до селищної ради, аби поспілкуватися з керівниками підприємств житлово-комунального господарства. На зустрічі розмовляли про проблеми якості води, поводження з побутовими відходами, водовідведення, стан сміттєзвалищ та інше. Як відмітили експерти, наші проблеми майже нічим не відрізняються від проблем інших громад. Але унікальною Сосницьку громаду, по відношенню до інших громад Чернігівської області, робить те, що у нас працює ландшафтний дизайнер.

Далі за графіком була зустріч із освітянами громади, в тому числі, працівниками дошкільних закладів, фахівцями позашкільної освіти та обліково-економічного фахового коледжу.

Під кінець робочого дня відбулось знайомство із працівниками закладів охорони здоров’я, під час якого обговорювали загальний стан медичної галузі, стан здоров’я жителів громади, особливо дітей, та те, що лікарня для громади є головним пріоритетом.

Підводячи підсумки першого дня ознайомчого візиту, експерти Програми DOBRE зробили висновок, що в цілому у нашій громаді все ДОБРЕ, але програма підкаже як зробити ще краще. Тож попереду у нас багато консультацій, навчань, та зустрічей з експертами за різними напрямками, які охоплять майже всі сторони діяльності громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше