Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосницькій громаді будують нову артезіанську свердловину

Новини
19.12.2023

З трьох діючих свердловин дві вже відпрацювали свій ресурс і фактично зношені. Одна – введена в експлуатацію у 1989 році, друга – у 1992 році. Тому існувала загроза обмеження водопостачання, до третини від потреби. Крім того, вода зі старих свердловин містить перевищений вміст заліза, що негативно впливає на здоровʼя наших мешканців.

🗂 Тому Сосницька селищна рада у 2016 році розробила проект будівництва нової свердловини. Довгий час громада шукала джерела фінансування цього проекту.

🚧 І ось сьогодні на об’єкті вже працює спеціальна техніка. Свердловину бурять по вул. Чернігівській, на території існуючого центрального водозабору. Згідно проекту глибина складатиме близько 470 метрів.

Вартість будівництва – 9,5 мільйонів гривень. Реалізовують проект за рахунок міжнародної технічної допомоги, а саме гранту Європейського Інвестиційного Банку.

💦 Вже через декілька місяців Сосниця матиме якіснішу питну воду.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше