Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосницькій громаді Сергій Мартинюк навчає маленьких художників

Новини
14.12.2023

У Сосницькій дитячий музичній школі ім. М.Ф. Полторацького уже не перший рік діє художній клас.

🎨 Як вчать сосницьких дітлахів бути юними художниками, розповідає викладач цього класу Сергій Мартинюк:

🗨 «Я працюю тут третій рік. Сама програма навчання охоплює 5 років, зараховуються діти з 5 класу освітньої школи. Клас розділений на групи по 4-5 учнів. Займаємося з вівторка по суботу в післяобідній час», - говорить Сергій Мартинюк.

Сергій закінчував технікум народно-художніх промислів у м.Косів на Івано- Франківщині. Зараз це Косівський фаховий коледж декоративно-прикладного мистецтва Львівської академії мистецтв. Його спеціальність – художня обробка деревини.

Спочатку займався гуртковою роботою з різьби по дереву в тодішньому СПТУ-31. Пізніше, коли вже заклад став аграрним ліцеєм, його запросили на посаду майстра в групу столярів. А три роки тому запропонували посаду вчителя художнього класу. Сергій погодився.

🏆 Про досягнення свої учнів розповідає, що є доволі обдаровані діти, які свої академічні роботи виконують бездоганно. Разом вони беруть участь у різних конкурсах, організовують виставки.
Ось, наприклад, у Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Зимова казка» Диплом І ступеня отримали Кіра Короткіна та Аліна Ховдій. Влітку Катерина Мороз посіла ІІ місце в обласному конкурсі дитячого малюнка «Я намалюю Україну без війни».

❤️🗨 «Пишаюся своїми талановитими ученицями», – хвалиться викладач художнього класу.

Під час своїх уроків Сергій Мартинюк навчає композиції, живопису, діти працюють з різними фарбами: гуаш, акварель, пастель. Рисунок – це робота простим олівцем, а також ліплення і скульптура. Хоч матеріальна база невелика, та діти дуже стараються, батьки допомагають всіма матеріалами.

🗨 «Хотілося, щоб ці захоплення знадобилися дітям у дорослому житті, щоб талановиті учні не переставали вдосконалюватися у своїх уміннях. Докладаю для цього максимум зусиль», – додає Сергій Мартинюк.

Джерело 🔗 https://bit.ly/3uW43Wi © Наталія Кашира

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше