Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосницькій громаді відновлять старовинний маєток, який руйнується вже понад два десятиліття

Новини
20.02.2024

У селі Пекарів відновлять двохсотлітній палац, який колись належав родині економа гетьмана Розумовського. Відновлюватиме його благодійний фонд Спадщина.UA / Heritage.UA.

👉 Маєток Долинського – старовина будівля, яка руйнується вже понад два десятиліття. Він – двоповерховий, з балконною терасою та великими блакитними вікнами. У дворі парадного входу на території розташовуються історичний парк та алея. Тут ростуть рідкісні для території України дерева – наприклад, верба пахуча.

Колись маєток належав родині Григорія Долинського – канцеляриста Генеральної військової канцелярії, осавула Ніжинського полку й головного економа гетьмана Кирила Розумовського. Його останньою власницею була Софія Губчиць, нащадок роду Долинських.

У радянський час у приміщенні функціонувала школа. У 2000 році палац визнали аварійним.

Передовсім благодійний фонд Спадщина.UA хоче зберегти його архітектурну та історичну цінність, аби в майбутньому маєток став чудовим туристичним магнітом😉

👍 Із першими променями весняного сонця планується розпочати впорядкування будівлі та прилеглого парку, а згодом, спільно всі разом, розробити концепцію майбутнього найкращого пристосування маєтку!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше