Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сосницькій громаді запровадили послугу патронату

Новини
27.05.2024

З моменту влаштування дітей у сім’ю і до призначення державної допомоги може пройти певний період часу. Цей термін інколи може бути досить затяжний – місяці і більше.

✅ Тому, для якісного надання послуги патронату, у Сосницькій громаді затвердили Програму про надання поворотної фінансової допомоги таким сім’ям. Це дозволить патронатним батькам забезпечувати потреби дітей відразу після їх влаштування в сім’ю за рахунок бюджету громади.

❗ Ця допомога поворотна! Кошти повернуться в бюджет після призначення допомоги від Держави.

ℹ️ Патронат над дитиною – це послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини.

✅ До речі, у Сосницькій громаді вже з’явилась перша патронатна сім’я. Її створили староста Задесенського округу Леонід Ляшик та його дружина Ольга Сліпкань. Саме вона є патронатним вихователем, а він – помічником.

Для Ольги і Леоніда це не новизна. Під їхньою опікою перебувало троє дітей. Між собою вони рідні. Це дві двоюрідні сестри і брат Ольги – маминого брата діти.

Для них дім подружжя став рідним. Вже всі повнолітні, але постійно приходять до Ольги і Леоніда. А разом з ними проживає найменша, якій вже 19 років.

👉 Ініціатива взяти дитину на виховання – спільна. Подружжя давно задумувалось над тим, щоб мати дітей.

🗨️ «Спочатку чекали своїх, було розчарування і наліть руки опустилися. Вирішили подарувати спою любов чужим дітям, які опинились у складних життєвих обставинах», – ділиться Ольга.

Потім сім’я планувала створити будинок сімейного типу. Почали велике будівництво, але війна порушила всі плани. Щоправда будівництво не зупинилось, багато чого вдалося зробити.

Згодом родина звернулась до служби у справах дітей, після чого вирішили створити патронатну сім ю. Це перша така сім'я у нашій громаді.

Ольга та Леонід у своєму будинку можуть одночасно розмістити трьох дітей. Вже завершені всі підготовчі роботи, зібрано пакет документів, пройдено відповідні навчання – загалом на все пішов майже рік.

Незабаром у капітально відремонтованому будинку з усіма зручностями стане гамірно, залунає дитячий гомін, сміх, можливо і плач – будинок оживе, наповняться душі патронатних батьків новими клопотами і турботою.

Використано інформацію з газети "Вісті Сосниччини"

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше